Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна турнира по мини футбол "Фружин"

5
Снимка: Иво Иванов

Днес в Ружинци стартира третото издание на турнира по мини футбол "Фружин 2018". Турнира бе открит от кмета на общината Александър Александров, а церемонията започна с издигане на националното знаме под звуците на химна на България.

"Много съм радостен, че виждам толкова амбициозни, ентусиазирани и подготвени млади хора. Спортът, независимо дали отборен или индивидуален е чудесно занимание за подрастващите. С подобни инициативи ние се опитваме да дадем пример и да накараме по- голяма част от младото поколение да спортува активно и целта на турнира е да насърчи спортсменството и феърплея сред младите футболисти, както и да представи община Ружинци, като модерна дестинация за спорт и култура", каза Александров.

11 отбора участват в надпреварата. След оспорвани мачове днес в груповата фаза в утрешните четвъртфинали се изправят един срещу друг: "Ураган" /Дражинци/-"Торпедо" /Дреновец/, "Светкавица" /Белоградчик/-"Арта Нес" /Лом/, "Келтите" /Видин/-ОФК"Ружинци" и "Атлетик 1996" /Враца/-"Ботев" /Димово/. Началото на първата четвъртфинална среща е от 10.00 часа. Финалът е от 15.00 часа, а награждаването в 16.00 часа. В предишните две издания на турнира победители станаха "Ураган" /Дражинци/ и "Капитаните" от Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" и "Добруджа" не се победиха

Футболистите на "Монтана" завършиха 0:0 при гостуването си на "Добруджа" Добрич в среща от 6-ия кръг на Втора лига. На два пъти до почивката Филип Ежике пропусна да намери път към мрежата на вратаря Георги Арглашки. В средата на полувремето домакините удариха греда. През втората част веднъж вратарят на Монтана Васил Симеонов не допусна гол за..

публикувано на 26.08.24 в 12:09

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка във Вършец

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка за новия сезон. Тя стартира с лагер във Вършец, от днес и ще продължи до края на седмицата. Утре се  очаква да пристигне американското попълнение Сара Бут. Другата чужденка Киана Джонсън ще с присъедини след седмица. Треньорът на "Монтана" Преслав Пешев ще разчита и на две момичета от школата Ема..

публикувано на 26.08.24 в 11:46

Треньор от Монтана спечели златен медал в Китай

Треньорът на Спортен клуб "УШУ" - Монтана Асен Асенов спечели златен медал на Световното първенство по винг чун в Китай. В манастира на Южен Шаолин в град Фуджинг, Асенов стана първи в дисциплината бю джи - летящи пръсти.  Асен Асенов бе удостоен и със специален плакет за трето място в тетратлона, съобщават на официалната страница на..

публикувано на 26.08.24 в 11:39

"Ураган" Дражинци е победител в "Ружинско лято 2024"

„Ураган“ Дражинци спечели 59-то издание на турнира "Ружинско лято",  организиран от община Ружинци. На финала тимът, воден от Велко Каменов победи с 3 на 1 Дреновец. Трети остана отборът на Ружинци.   Кметът на общината Александър Александров награди призьорите с грамоти, купи, медали и статуетки. За  най-добър вратар беше определен Бисер Горанов,..

публикувано на 26.08.24 в 08:29

9 отбора в Областната футболна гурпа на Видин

9 отбора - с един повече от миналата година, ще участват през новия сезон в "А" Областната футболна група на Видин. Новите тимове са бившият участник в Северозападната Трета лига "Дреновец" и новоучреденият "Бдин Видин 2024". Футболен клуб "Рациария" Арчар се отказва от участие в шампионата.  Есенният полусезон ще започне на 14 септември, събота, с..

публикувано на 25.08.24 в 16:26

Н. Нинов: "Локомотив" Мездра е в много добро състояние

Николай Нинов е новият старши треньор на ОФК Локомотив (Мездра). Той заменя Николай Христозов, който беше наставник на отбора през миналия сезон в Северозападната Трета лига. Нинов е възпитаник на Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра). През периода 1994-2008 г. записва 10 сезона за родния си клуб. Бил е треньор на Локомотив (Мездра), ОФК Бдин..

публикувано на 25.08.24 в 16:04

Втора победа за врачани в елита

Ботев /Враца/ постигна втора поредна победа в Първа лига, като този път възпитаниците на Тодор Янчев спечелиха с 1:0 гостуването си на Локомотив в София. Мачът на стадиона в квартал „Надежда" беше решен от ранен гол на Даниел Генов. Нападателят на гостите засече центриране от корнер на Мартин Смоленски още в 3-та мин. Последвалите опити за бърз отговор..

публикувано на 24.08.24 в 08:42