Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 3 юли 2018 година

Снимка: Радио ВИДИН

Списъците с приетите на първо класиране ученици в профилирани и професионални паралелки бяха обявени днес, записването в новите им училища или подаване на заявления за участие във второ класиране е в периода 4-6 юли. Списъците могат да бъдат видени в учебните заведения, уточниха от Регионалното управление на образованието във Видин.

От 9.00 до 11.00 ч. утре /4 юли/ временно ще бъде преустановено движението на превозни средства в двете посоки по "Дунав мост Видин-Калафат" за профилактика на мостовото съоръжение. Това съобщават от Главната дирекция "Гранична полиция", където е получена информация от акционерното дружество "Дунав мост Видин - Калафат" за двучасово спиране на трафика утре.

Кампания за събиране на детски играчки за малките пациенти на Детското отделение на болница "Св. Петка" започна по инициатива на Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин.

Училището по изкуствата във Видин и селскостопанската гимназия в Дунавци ще имат нови директори, съобщават от Регионалното управление на образованието в областния град.

Изпълнителният директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н.И.Пирогов“ проф.д-р Асен Балтов изяви готовност да осигури авторитетни лекари, които да компенсират недостига на специалисти във врачанската лечебница, съобщават от болничното заведение във Враца.

10 спални спални чувалчета замениха традиционните завивки за новородени в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Козлодуй. Те са осигурени в рамките на национална информационна кампания за безопасен сън на бебето.

Екип на Българския червен кръст във Враца предостави на пострадалите от наводнението граждани на община Роман 1515 литра вода и 100 хигиенни пакета с дезинфекционни и почистващи препарати. На най-уязвимите от финансова и социална гледна точка хора БЧК- Враца ще предостави и хранителни пакети.

Народни представители от Парламентарната група на "БСП за България", областните съвети на БСП във Враца и Перник и областният съвет на Младежката организация на социалистите в Перник дариха почистващи и перилни препарати, дезинфектанти и одеяла на жителите на пострадалите от наводнението в град  Роман.

Със средства по Програмата за развитие на Селските райони ще се финансират ремонти на две отсечки от общинската пътна мрежа в Грамада. Вече са започнали ремонтните дейности на улици в общината.

Със собствени средства в Ново село започна обезопасяване на пътищата в общината. Освежава се пътната маркировка.

За неокосена трева в комплекс "Строител" във Видин, която вече пречи и на придвижването в района, сигнализираха жители на комплекса. Не е поддържан и дворът на затвореното вече училище "Христо Ботев".

В Козлодуй днес показаха на малки и големи каква е магията на свещолеенето и учиха на тънкостите в това изящно изкуство. Майстор занаятчията Тихомир Спасов представи основни техники по изработката до получаване на свещ в кора от портокал. 

В градското читалище в Мездра за пета поредна година откриха лятната работа с деца в библиотеката "Забавно лято". И Народно читалище "Просвета" в мездренското село Долна Кремена откри лятната работа с децата в библиотеката.

Детския танцов състав от читалището в село Дреновец- "Здравец" се завърна с трето място от Фолклорния фестивал "Фолклорна магия" проведен в Банско.

590 нарушения са констатирали пътните полицаи от Враца за периода от 25 юни да 1 юли, информираха от Областната дирекция на МВР-Враца. Съставени са 114 акта и 395 фиша.

Тир се е врязал в къща във видинското село Медовница край международния път е 79, докато стопанинът спи. Товарният автомобил е с холандска регистрация. Загинл е шофьорът му. Сринала се е част от къщата.

Мобилен екип на Митница Лом пресече опит за нелегален износ на голямо количество цигари, маскирани като „опасен товар", съобщават от Агенция "Митници". Открити са 7500 кутии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 юли 2024 година

Високи добиви от  пшеница и ечемик  получиха земеделците в област Монтана.  В сравнение с миналата година средният добив е повече с над 120 кг на декар. Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца.  Температури до 40 градуса се очакват утре за..

публикувано на 17.07.24 в 18:05

Деца от Мездра подготвят рецитал за Левски

Деца, които участват в инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра, подготвят с помощта на библиотекарите рецитал по стихове за Васил Левски. Те ще го представят утре, 18 юли, от 10.00 часа пред бюст-паметника на Апостола на поклонение по случай 187 години от рождението му, организирано от Община Мездра и градското читалище. Децата..

публикувано на 17.07.24 в 16:52

Пожар гори край Брегово, овладян е

Пожар е възникнал  на старото сметище  край град Брегово . Пожарникари гасят огнената стихия, няма опасност за хората, информира  главен инспектор  Димчо Горанов , началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин: "В Брегово е възникнал пожар в близост до първите къщи до водната кула, горят сухи треви и..

публикувано на 17.07.24 в 16:41
Комисар Мартин Марков

Отдел „Охранителна полиция“ във Видин е с нов началник

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 16 юли 2024 г. Мартин Марков е временно преназначен на длъжността началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин, съобщават от дирекцията. Комисар Марков е роден на 7 юли 1979 г. в гр. Видин. Завършил е Академията на МВР. Професионалната му кариера във вътрешното министерство..

публикувано на 17.07.24 в 14:30

"Празник на село" ще се състои в Ягодово

За четвърта поред година през последната седмица на юли се организира празник на био храни и напитки и на добрата музика в монтанското село Ягодово .  Домакин е козеферма "Каряна". „Изгреви и залези, пълни луни и звучни птички... с други думи спокойствие и красота по цял ден. И понеже все така ни се иска да споделяме това безвремие с вас Ви..

публикувано на 17.07.24 в 14:15

Над 900 са заявленията за енергийни помощи в общините Кула, Бойница и Грамада

Общо 933 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са приети до сега в Дирекция "Социално подпомагане" от общините Кула , Бойница и Грамада   за отоплителен сезон 2024/2025 г. В община Кула са подадени 544 заявки, в община Бойница са 143, а в община Грамада - 246. В сравнение с миналата година към днешна дата молбите са със..

публикувано на 17.07.24 в 14:00

Акция за премахване на изоставени коли започва в Монтана

Започват проверки за излезли от употреба моторни превозни средства , изоставени на тротоари, тревни площи и места, които са общинска собственост, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. На собствениците ще бъдат съставени констативни протоколи за техническото състояние на автомобилите и дадени предписания със срок за доброволно премахване. Той е..

публикувано на 17.07.24 в 13:56