Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асфалтират улици в Хайредин

Снимка: БГНЕС

Продължава асфалтирането на девет улици в Хайредин, каза кметът на селото Тодор Алексиев и допълни, че е плануван ремонт за поне още две улици:

"Асфалтираме девет вътрешни улици. С новите 350 хиляди лева мисля, че ще направим още една или две. Агенцията по пътна инфраструктура в момента прави третокласна пътна мрежа тук. Хората са доволни от това, което виждат като работа по пътя, доволни сме всички."

В Хайредин очакват още 350 хиляди лева от правителството, които да бъдат инвестирани в асфалтиране, но към момента "не са заявявани пари заради случилото се миналата седмица бедствие", добави още кметът Тодор Алексиев.

"Ние в Хайредин използваме капиталовите пари от правителството, които са в размер на един милион до момента. Министър Нанков каза, че ще ни отпусне още около 350 хиляди лева. Вървим си по план. Не сме изисквали пари заради бедствието, за да асфалтираме, макар че ние си имаме нужда от това освежаване на улиците."

Част от стара къща и местен магазин са сред най-сериозно пострадалите от поройните дъждове миналата седмица, но Общината прави всичко възможно, за да помогне на хората да възстановят имуществото си, завърши кметът Тодор Алексиев.

Вижте още

Снимката на 27 февруари 2024 година

Изготвя се проект за "Баба Вида" , който предвижда ремонтно-възстановителни работи , за да може видинската крепост да бъде възстановена в автентичен вид. Предстоящият текущ ремонт ще включва външно укрепване на стените и реконструкция на вътрешното пространство. Стойността на проекта е 300 000 лева.  С близо 800 000 души намалява населението на..

публикувано на 27.02.24 в 18:00

Готова е програмата за отбелязване на 3 март в Лом

Лом ще отбележи с тържествено честване 146 години от края на Руско-турската война (1877-1878 г.) и Освобождението на България .  Празничната програма включва изпълнения на читалищни танцови фолклорни състави, вокални групи и хоротека с Райко Кирилов. Освен това ще бъде открита и изложба на оръжие от Руско-турската война. Изложбата на автентичното..

публикувано на 27.02.24 в 16:37

Популярен синоптик се срещна с мездренски ученици

Синоптикът от Нова телевизия Николай Василковски гостува в  Основно училище   „Св. св. Кирил и Методий“  в  Мездра . Учебното заведение работи по иновативен проект „Героите на новото време“. От началото на учебната година четвъртокласниците се свързаха онлайн с популярни личности - пилота Марио Бакалов, музиканта Иван Лечев, певеца Веселин Маринов,..

публикувано на 27.02.24 в 16:34

Работилница за мартеници се проведе в село Зверино

В Народно читалище ”Факел-1926” в Зверино за поредна година спазиха традицията и проведоха работилница за мартеници . Участие в нея взеха учениците от пети клас на СУ ”Свети Климент Охридски” в  мездренското село , с учител Маринела Илиева. Творческият ден започна с презентация за Баба Марта и легенда за мартеницата, а след това учениците..

публикувано на 27.02.24 в 15:49

Ученици от Мездра се отличиха в състезание по английски език

В ОУ "Христо Ботев" в Мездра се проведе училищният кръг на състезанието по английски език "Spelling Bee" . Победител стана Владимир Куртев (7 "б" клас), а негов подгласник - Бранимир Бонев (5 "а" клас). Двамата победители са класирани за регионалния кръг на състезанието, който тази година ще се проведе онлайн.

публикувано на 27.02.24 в 15:32

Деца демонстрират рецитаторски умения във Вълчедръм

Първи регионален поетичен рецитал ще се състои във Вълчедръм . Инициативата има за цел да даде възможност на децата и учениците да изявят своите рецитаторски умения, артистичност и емоционалност. Също така да популяризира българската литература и да пробуди националното самочувствие на участниците. Посветен е на 179 години от рождението на Иван..

публикувано на 27.02.24 в 12:00

Врачански общественик показва нов филм

Врачанският общественик Христо Илиев ще покаже втория си филм „Човеци - парченца история“ . Премиерата ще се състои днес, 27 февруари, от 18:00 часа в кино „Метропол“ във Враца, като входът е свободен. Зрителите ще могат да видят доста неща, които не се знаят и не са писани в книгите, защото това са използвани спомени от семействата на..

обновено на 27.02.24 в 09:55