Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци направиха пейки около БиблиоПощата, ще има и чешма

3
Снимка: Десислава Андреева

Откриха облагороденото пространството пред Центъра за обучение, изкуство и култура във Видин, като работата на екипа на библиотеката и на доброволците ще продължи и през следващите дни.

Решението как да изглежда мястото пред "БиблиоПощата" е взето след допитване, в което се включиха над 600 видинчани.

Инициативата е на видинската библиотека и Сдружение "БГ Бъди активен", като се реализира в 10 града в страната.

Готова е сцената, на която от 18 часа ще се играе детският спектакъл на театър „Пан” - „Весели небивалици”.

СнимкаВ завършен вид са и пейките, които символизират отворени книги.

Директорът на библиотеката в града Десислава Иванова сподели, че е удовлетворена от колективния труд и старанието на всички за един по-добър облик и заяви:

"Хората не се отбиваха тук, затова тръгнахме с предложение към Сдружението за направата им. Решихме да добавим изложбени табла, постаменти с информация за исторически и археологически обекти от Видинския край. Мисля, че успяхме да се съобразим с голяма част от техните желания. Разбира се, останаха и доста неща, които не успяхме да включим, но може би, по-нататък, паркът ни е достатъчно голям."


СнимкаЛични финансови средства, които ще се използват за направата на чешма, дари видинският кмет Огнян Ценков. Той изрази задоволството си, че само година от откриването на обновената стара сграда на бившата турска поща в града, тя продължава да се надгражда.

"Като гражданин, и като кмет, винаги съм поддържал такива благородни каузи, най-вече, когато те са насочени към младежите"
, посочи градоначалникът.

Ангел Бондов от Сдружение "БГ Бъди активен" отправи призив към всички видинчани и гости на града, да ценят и да опазят направеното.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Овладян е пожарът над Вършец

Локализиран е пожарът над град Вършец. Екипи обхождат опожарените места и наблюдават за нови огнища. Пожарът над квартал "Изток" е овладян, съобщи тази сутрин кметът на Вършец инж. Иван Лазаров. До късно снощи четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана, служители на горското в Берковица и доброволци..

публикувано на 12.08.24 в 09:10

Ремонт прекъсва временно тока в населени места в област Видин

Днес, 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село..

публикувано на 12.08.24 в 08:00

Пожар в пресечена местност над Вършец

Пожар горя над Вършец. Огънят се бе разпрострял над квартал "Изток" в труднодостъпна местност.  Няма опасност за населението.  Четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Монтана и служители на горското стопанство в Берковица участваха вчера в гасенето на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Тъй като теренът е..

публикувано на 12.08.24 в 07:28

Куче от Монтана с първа награда на киноложка изложба

Куче от Монтана спечели първа награда на провелата се днес в град Вършец киноложка изложба за Българско овчарско куче. Изложбата беше по инициатива на Община Вършец и Българския републикански съюз, информира Аврам Петков , председател на съюза: "Участваха седем клуба с между 70-80 кучета в 3 класа: бебе / 1- 6 месеца/, подрастващи / 7-10 месеца/..

публикувано на 11.08.24 в 17:09

Симулация на шофиране след употреба на алкохол организират в Монтана

Лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя ще се проведе утре,12-ти август в Монтана. Инициативата е по повод Международния ден на младежта и е организирана от местния Младежки център, информира Мирослава Заркова , младежки работник: "Това е полезно за младежи. От 9 до 10 часа ще има лекция. Обучителите са от..

публикувано на 11.08.24 в 15:30

С настолни игри за деца приключва "Книжно лято" във Враца

Приключва инициативата "Книжно лято" в библиотеката при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Над 30 деца от 6 до 12-годишна възраст се включиха тази година в инициативата, информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: " Ще закрием програмата книжно лято с любимите креативни и забавни настолни игри на децата...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Събират дарения за храма в Белоградчик

Тече кампания по набиране на средства за "Свети великомъченик Георги Победоносец” в град Белоградчик, информира отец Рафаил, Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия: "В момента сме подели инициатива за зографисването на храма, като всъщност инициативата започна още преди 2-3 години, защото трудно се намират хора, които да..

публикувано на 11.08.24 в 14:31