Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Детска игротека“, изложба и фолклорен концерт са в програмата от последния ден на фестивала „Дунавски вълни“

Снимка: Радио Видин

„Детска игротека“ увлече на хорото малки и големи в Крайдунавския парк във Видин. Събитето е в програмата на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, който се провежда за седма година във Видин. Хореографът Николина Василева покани деца и родители да се включат в игротеката пред художествената галерия във Видин:

„Игротеката е предвидена за деца, но това не означава, че и възрастните няма да могат да се включат. Аз съм подбрала хора, които са по-популярни и по-достъпни до малките деца, както и характерни за нашия край.“

Българската народна музика и танци събраха в Крайдунавския парк и зрители:

„Като гледам, драго ми е. Хубаво е, създава настроение“-коментираха видинчани.

В програмата на фестивала „Дунавски вълни“ до края на деня са включени още фотоизложба на Михаил Георгиев, представяща пустеещите села в страната. Наречена е „Урбанизация“, а откриването е от 17.30 часа във фоайето на Симфониетата във Видин. От 18 часа ще е фолклорната вечер с участието на Антимовската духова музика и самодейни състави от България, Сърбия и Румъния. На площад „Бдинци“ за гостите на фестивала ще има ястие, приготвено в Юнашкия тиган на неправителствента организация Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство България.


Вижте още

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41

Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Ще бъдат обновявени сградите на кметствата в селата Владимирово, Охрид и Пали лула . Финансирането е по..

публикувано на 04.06.20 в 14:04