Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 3 август 2018 година

Снимка: Десислава Андреева

"До-ре-ми в пелени" в Крайдунавския парк.

Започва Фестивалът за опера и балет във Видин.

Ремонтират участък от пътя преди Дунав мост 2.


Пускат още патрули между Враца и Монтана.


Видинчани се вълнуват от къртенето на плочите по центъра с къртач, който ги чупи при демонтирането.


Над 4 нарушения месечно отчитат от Инспекцията по труда в Монтана.


Над 60 000 туристи годишно посещават видинските обекти.


Пълни са домовете за стари хора във Видинско.


Жителите на Брегово се оплакват от непрестанните нощни гонки с шумни мотори в града.
Те настояват да има служители на реда, които да осигуряват обществения ред и сигурност през цялото денонощие. Хората в пограничния град са уведомявали многократно за проблема служителите в местния полицейски участък. Според директора на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин, голяма част от направените проверки не са установили проблем. Въпреки това жителите на Брегово настояват за адекватна полицейска защита, да има дежурен полицай през нощта и се повиши разкриваемостта на домовите кражби.


Възрастна жена от село Неговановци в община Ново село сигнализира за проблем с бездомните кучета. 


Концерт и заря за Празника на курорта във Вършец.


Детското лято в Ново село е в разгара си.


Традиционният турнир "Старата пушка“ ще бъде проведен в Берковица на 4 август. Атрактивното състезание се организира от ловно-рибарското дружество "Сокол“. За четвърта поред година състезателите ще търсят най-старата пушка в района. Турнирът включва и надпревара по точна стрелба, обясни Стоян Ангелов, председател на дружеството. Първият изстрел на предстоящото състезание ще бъде даден с пушка "Чърчил" от 1898 година. В турнира може да се включи всеки, без ограничения за възраст и пол. Единственото изискване е оръжието да е произведено до 1968 г. Участват оръжия от всички калибри и системи, законно притежавани и със собствени муниции.


Нова изложба и чешка следа в художествената галерия във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Интересна фотоизложба откриват в Берковица

На 19 юли  в Берковица ще бъде открита екзотична фотоизложба "Свалбард – леденото кралство".   Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има..

публикувано на 17.07.24 в 07:30

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55