Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 9 август 2018 година

Белоградчишката крепост
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 47 000 туристи са посетили „Калето“ в Белоградчик за първите шест месеца на годината.

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин. С 6 % е намалението по линия на криминалните престъпления, а с близо 16 % на икономическите. Данните са от анализа за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината. Едно умишлено убийство е извършено от началото на годината. Престъплението е разкрито. Разкрити са и два от извършените пет грабежа за този период. При кражбите разкриваемостта е близо 40%. От разкритите извършители, 14 са непълнолетни.

Главен комисар Николай Николов: Съществува опасност от горски пожари

Заделени са пари за почистване на речните корита във Враца

200 хиляди лева за ремонти в община Димово

Пътна такса за извънгабаритните машини е въведена в община Бойница, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ във Видин. Причината са многобройни сигнали за увреждане на общинската пътна мрежа от селскостопанска техника, каза Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Видин. Възможността за въвеждане на такава такса е според нормативната база, която регулира движението на селскостопански машини. Решението е на Общинския съвет в Бойница,а преди това е съгласувано със земеделски производители. Пътната такса за селскостоански машини за региона е прецедент. След месец ще бъде извършена отново проверка, за да се установи дали от мярката има ефект.

НАП продава апартамент и машини във Видин

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“ във Враца

И през днешния ден температурите в страната ще надхвърлят 30 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Заради жегите през последните дни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Станислав Поломски предупреди, по-възрастните хора и хората със сърдечни проблеми, да прецизират излизанията си в топлите часове на деня.

Общинският младежки дом в Монтана ще отбележи Международния ден на младежта на 12 август с хепънинг в парк "Монтанезиум". Началният час на събитието е 9:00. За празничния ден са предвидени занимания на открито по тай дзи, брейк денс, народни танци, демонстрации за прилагане на първа помощ към Българския младежки червен кръст, викторина и крос около езерото, уточни в "Посоките на делника" Асен Асенов, директор на Младежкия дом. В инициативата могат да се включат всички желаещи, а за най-остроумните са предвидени награди.

Дърветата във видинския парк "Владикина бахча" масово са засегнати от гъсеници. Анкета на Радио Видин показва, че според жителите на града, мерките, взети за защита на дървесните видове от гъсениците на бялата американска пеперуда не са ефикасни и са крайно закъснели.

Започна косенето и обработката на зелените площи пред крепостта Баба Вида. От фирмата по озеленяване във Видин са категорични, че ще бъдат готови до пристигането на участниците в Дунавската регата и видинския панаир по-късно през септември.


Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана.


Нов шеф на полицията в Мездра

Кола с превозвани колони от бензиностанция е спряна край ГКПП-Връшка чука

Приключи лятната академия по творческо писане, организирана от регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. Тя бе част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели през лятната  ваканция.

Конкурс за фотография на тема "Моята Берковица“

Алтернативният хип- хоп изпълнител Михаил Георгиев, с псевдоним Ефект ще гостува във Видин в събота. Концертът ще се проведе в крайбрежно заведение в Крайдунавския парк, а организатор на проявата е Лъчезар Симеонов, автор и водещ на предаването "Субкултура" по Радио Видин.

Берковското село Комарево посреща в събота първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". "Надяваме се почитателите на тежката музика да подпомогнат каузата ни за ремонт на салона на читалището в селото", каза кметският наместник и организатор на фестивала Цвета Йорданова. Желаещите могат да намерят повече информация на интернет страницата на "Комарево рок фест."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Интересна фотоизложба откриват в Берковица

На 19 юли  в Берковица ще бъде открита екзотична фотоизложба "Свалбард – леденото кралство".   Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има..

публикувано на 17.07.24 в 07:30

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55