Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" допусна четвърта загуба, Джамбазки удари съдия

7
Снимка: Любо Адреев

Кариана /Ерден/ загуби с 1:2 от Струмска слава /Радомир/ и вече 4 кръга няма точка във Втория ешелон. Мачът в Ерден завърши със скандал. След победното попадение в дълбоко в добавеното време наставникът на домакините Атанас Джамбазки нахлу на терена, за да се саморазпрява със съдиите и удари единия от помощниците.

Новакът Кариана направи страхотни начални минути. Невероятни пропуски направиха Деян Иванов, Цветомир Тодоров и Георги Цеков. Гостите заложиха на контраатаки. При една от тях в 18-та минута след удар на Александър Аспарухов топката бе избита от голлинията от защитника Ангел Цолов. В 52-та минута капитанът на гостите Борислав Николов напредна отляво и намери на дузпата Христо Кирев, който от воле направи Бояджиев безпомощен за 0:1. В 61-та минута след центриране от фаул топката достигна до Николай Дичев и централният защитник на Кариана я изпрати във вратата зад Коантар за 1:1. Две минути по-късно Николай Николов и Цветомир Тодоров не успяха да се възползват от хубаво центриране на Леонел Матадос. В 67-та минута вратаря на домакините Стамен Бояджиев спаси удар на излезлият сам срещу него Кристиан Тасев. И гредата помогна на гостите. След удар от фаул на капитана Евгени Игнатов-Бамзе топката срещна напречната греда. В третата минута на добавеното време влезлият като резерва Ангел Маджиров  от фаул от малък ъгъл донесе победата на Струмска слава. Старши треньорът на домакините Атанас Джамбазки нахлу на терена и се насочи към главния съдия Ивайло Ненков. Наставникът бе спрян от тъч-рефера от далечната страна Георги Великов, който бе ударен. Наложи се и намесата на полицията. Сред зрителите беше и кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Въпреки победата треньорът на Струмска слава Димитър Димитров не бе доволен от играта. Наставникът на Кариана Атанас Джамбазки пък отказа коментар за случилото се на терена. През седмицата ще стане ясно какво ще бъде наказанието му.

Кариана: Стамен Бояджиев, Ангел Цолов, Иван Тодоров, Николай Дичев, Християн Илиев /46-Предев/, Николай Николов, Деян Иванов, Георги Цеков, Владимир Мичев /61-Матадос/, Евгени Игнатов /к/, Цветомир Тодоров /76-Григоров/.

Струмска слава: Юго Коантар, Калоян Евгениев /78-Маджиров/, Мартин Костов, Илиян Попов, Димитър Петков, Любомир Танев, Георги Янев /82-Зюмбулев/, Борислав Николов /к/, Христо Кирев /63-Тасев/, Александър Аспарухов, Юлиян Чапаев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05

"Монтана" привлече баскетболистка с богат опит в американските колежи

Юлияна Вълчева е новото попълнение на женския баскетболен тим на Монтана.  25-годишната състезателка е висока 184 см и играе на позиции гард-крило.  През последните четири години Вълчева е била част от отбори в различни университети в САЩ като Тексаския Университет в Сан Антонио и Уестърн Небраска Колидж.  За последно в България е била част от състава..

публикувано на 08.07.24 в 15:54

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/.  Отборът на Добруджа /Добрич/ за сега е под въпрос, заради неизпълнени финансови задължения. На клуба е..

публикувано на 07.07.24 в 15:50

"Монтана" продължава лятната си подготовка

Футболистите на Монтана подновяват от утре тренировки в спортен комплекс „Огоста".  В четвъртък тимът се прибра от лагер в Банско.  По време на подготовката там стана ясно, че Тенчо Калпаков ще бъде старши треньор.  Президентът на Монтана Румен Панайотов разкри как се е стигнало до привличането на Калпаков начело на отбора: "Така се случи нещата..

публикувано на 07.07.24 в 15:25

Ботев (Враца) и Локомотив (София) не се победиха

Ботев /Враца/ записа нулево равенство във втората контрола от лятната си подготовка.  Елитният тим и Локомотив София завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Стоичков" в Етрополе. Проверката, която беше втора за врачани под ръководството на Тодор Янчев, не впечатли с положения. Преди няколко дни врачани отнесоха Марек /Дупница/ с..

публикувано на 07.07.24 в 15:05

Наградиха победителите в благотворителния футболен турнир във Видин

Отборът на Кула спечели първото място в благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков". Те победиха с резултат 5:2 отборът на Грамада във финалната среща. Общо 20 отбора взеха участие в инициативата, провела се спортен комплекс "Колодрума", а кметът на Община Видин Цветан Ценков връчи наградата на..

публикувано на 07.07.24 в 14:18