Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кампанията "Търсим цветята" направи дарение за децата във Вършец

4
Снимка: СУ „Иван Вазов“ - Вършец

В последните дни на отиващата си вече лятна ваканция, доброволките на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец успяха да зарадват с хубави дрехи и обувки съучениците си в неравностойно положение – сираци и от социално слаби семейства, съобщават от учебното заведение.

Даренията се получават в училището за трета поредна година, благодарение на английското семейство Тара и Адам Стюард и Таня Станчева от "Christmas Appeal for Bulgaria". Допълнително като частен дарител се включва и Мариана Асенова от Фондация „Нова Култура“. Идеята за мотото на кампанията "Търсим цветята" произтича от факта, че в китния Вършец, известен още като "град-градина", най-истинските и важни цветя, са децата.

С тази инициатива се оказва подкрепа на около седемдесет деца, живеещи в крайна бедност. Снимка

Организатори са момичетата от училищния клуб "Добротворци" и 7 "а" и 9 "а" клас, които са част от Национална програма "Научи се да даряваш". Първата им задача е работа на терен в ромския квартал "Изток", където на място определят кои са най-нуждаещите се. Същинската част на дарителската кампания отново е тяхна отговорност. Пристигат в училището и сортират изпратения от Англия камион с дрехи. Разпределят, посрещат децата и им помагат в избора.

Галерия

Вижте още

Ограничаване трафика на тирове по второкласен искат три села във Видинско

Три села във Видинско настояват за ограничаване на трафика на тежкотоварни автомобили по второкласния път, който минава през тях. Маршрутът през Арчар, Ботево и Цар Симеоново е предпочитан за товарните автомобили към Дунав мост 2, въпреки че има и друг, който е първокласен. В Арчар казват, че е не е пригоден за толкова интензивен трафик...

публикувано на 02.07.22 в 12:47

25 години отбеляза формацията за шлагерни песни "Екатерина Ванкова"

Формацията за шлагерни песни "Екатерина Ванкова" в град Лом отбеляза с впечатляващ концерт своя 25 годишен юбилей. Събитието зарадва почитателите на неостаряващите градски песни, които бурно аплодираха изпълненията на любимците си. На сцената на Народно читалище "Постоянство 1856" формацията излезе в състав: Васил Иванов - акордеон, Ивон Иванова -..

публикувано на 02.07.22 в 10:04

Летни занимания за деца организират в Типченица

В мездренското село Типченица организират летни занимания за деца. Те ще се провеждат в библиотеката през месеците юли и август от 10.00 часа до 12.00 часа.  Секретарят на местното читалище "Съзнание" Атанаска Петровска съобщи, че заниманията ще бъдат три пъти седмично. Всеки понеделник ще има "Виртуални пътешествия из България и света", в..

публикувано на 02.07.22 в 09:40

Очакват ни над 40 градуса през юли

Юли ще бъде един от най- горещите месеци от последните години. Максималните температури ще надхвърлят 40 градуса. През юли облачните дни ще са от 1 до 4-ти. 28, 29 и 30 юли са най- горещите дни в годината. Средномесечните температури ще са около и над нормата. За равнинната част те ще са около 24 градуса, а за планинската част 12 градуса...

публикувано на 02.07.22 в 09:23

В Берковица подпомагат 50 души с топъл обяд

Община Берковица ще продължи да предоставя безплатен топъл обяд на 50 бедни и болни хора от града и селата на общината. Социалната услуга се предоставя от началото на 2021 година. Срокът сега е удължен до 9 септември 2022 година. Средствата са отпуснати от фондовете на ЕС по оперативна програма за храни. Целта е подпомагане на 50 души, които са..

публикувано на 02.07.22 в 09:11

Наградиха участници в състезанието по риболов в Ново село

Състезанието е част от фолклорния фестивал "Равнината на лозите и Дунава пее и танцува", организиран от местното читалище "Земеделец". Четиригодишната Кристина е най-малкият участник в състезанието по риболов за любители, което се проведе вчера в Ново село. Тя живее на брега на Дунава и придружава редовно  баба Люси с малка въдичка в ръка. Успя..

публикувано на 02.07.22 в 08:45

Формация "Север" с концерт във Видин

Концерт-спектакъл "Пресътворените песни" представи пред Стамбол капия във Видин формация "Север" - популярна през 80-те и 90-те години поп група в град Видин. В него бяха включени творби по музика на Николай Антов, създател на групата. Съвременните оркестрации на представените 12 песни са дело на маестро Димитър Косев, под чието диригентство..

публикувано на 02.07.22 в 08:37