Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дарителска кампания набира учебни пособия за деца от Видин

Снимка: Общински съвет по наркотичните вещества - Видин

Кампания за събиране на учебни пособия започна по инициатива на Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. Целта е да бъдат подпомогнати нуждаещи се деца, обясни социологът на организацията Силвия Иванова:

"Стартира нова кампания - "От тетрадка до моливче". Тя е за събиране ученически пособия и тетрадки за деца в нужда. Това са деца, които имат желание, но нямат възможност и ние можем да им помогнем да продължат напред. Каним отново жителите на Видин, които имат възможност и са с добро сърце, да се включат и в тази благотворителна кауза. Всеки може да дари нова тетрадка, моливче, линия, химикалка, цветни моливи и всякакви ученически пособия за децата, нуждаещи се от тях, за да бъдат зарадвани и с това да им дадем възможност да могат да учат."

Даренията се събират до 30 септември в Общинския съвет по наркотичните вещества, който се помещава на 13 етаж в сградата на Община Видин. Събраните ученически пособия ще бъдат разпределени със съдействието на училищните ръководства и настоятелства.

Вижте още

Над 200 доброволци се включиха в почистването на река Лева

Над 200 доброволци от Враца се включиха в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи , съобщиха от общината.   За няколко часа участниците в кампанията почистиха близо 2-километров участък от реката, от който бяха премахнати големи количества паднали дървета и клони, както и битови отпадъци. Събраните отпадъци се извозват от..

публикувано на 07.06.20 в 12:49

Търсят строител за нова улица във Враца

Община Враца обяви обществена поръчка за изграждане на нова улица в ж.к. "Сениче", която да осигури удобна транспортна връзка до новостроящите се две предприятия за автомобилни компоненти. Търси се фирма, която да изгради тротоари, бордюрни ивици и ново улично осветление. Необходимо е също да бъде предложено проектно решение за отводняване,..

публикувано на 07.06.20 в 11:06

Блъснаха момиче на пешеходна пътека във Враца

Неопитен шофьор е блъснал снощи на пешеходна пътека тийнейджърка във Враца , съобщават от полицията. Инцидентът е станал малко преди 22.00 часа на оживената улица "Екзарх Йосиф". 18-годишният водач е блъснал и влачил поне 10 метра момиче на 14 г. Пешеходката е получила тежки наранявания - счупен таз и фрактура на лявото рамо. Била е приета в..

публикувано на 07.06.20 в 09:52

Няма новозаразени с COVID-19 в северозапада за последното денонощие

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат за COVID-19 по данни на Националната информационна система, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Разпределението по области е - Пазарджик - 21; Перник - 1; Разград - 2; Сливен - 10; Смолян - 1; София област - 1; София - 4; Шумен - 2; Ямбол - 1...

публикувано на 07.06.20 в 08:46

Отбелязваме Петдесетница

Днес православната църква празнува един от големите си празници - Петдесетница . На петдесетия ден след Христовото възкресение Светият Дух във вид на огнени езици слязъл върху светите апостоли и ги дарил с Божествената си благодат. От древни времена празникът се смята за рожден ден на църквата, обясни Врачанският митрополит Григорий : "На..

публикувано на 07.06.20 в 07:22

Подписка за ремонт на пътя Лом-Козлодуй събират в двата града

Подписка с искане за цялостен ремонт на републиканския път II -11 Лом - Козлодуй събират жители на двата града. Гражданската инициатива е провокирана от лошото състояние на пътя, обясни Наталия Стефанова, жител на Лом: "Чух се с мои колеги от Община Козлодуй, при тях стартира тази инициатива съвсем наскоро по желание на жителите, защото пътят..

публикувано на 06.06.20 в 17:29

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков в Стакевци

15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков. "Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено..

публикувано на 06.06.20 в 16:30