Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Духови оркестри ще се надсвирват в Берковица

Снимка: радио Видин

Берковската духова музика и Община Берковица организират второ издание на Северозападния фестивал на духовата музика след огромния успех през миналата годинаСпециални гости на проявата са актьорът Васил Драганов и оркестър „Тимочки веселяци“, Република Сърбия. Надсвирването ще се проведе на 9 септември, неделя, от обяд до полунощ, на площад “Йордан Радичков” в Берковица и е част от проявите за празника на града - 8 септември. 
Фестивалът е с конкурсен характер. В него могат да участват състави до 12 души (за детски групи няма ограничение) с програма до 20 минути на основна сцена и волна програма на свободната сцена. Първата награда е 600 лева, втората е 400 лв., трета - 200 лв. Всички участници получават диплом и плакет от организаторите. Основната сцена на фестивала е с размер 8 на 6 метра, с пълно техническо оборудване. Тя се намира на площад „Йордан Радичков“, пред Часовниковата кула. Основната конкурсна програма и концерт на специалните гости на основната сцена са от 18.00 ч. до 24.00 ч. Свободната сцена на фестивала е с размер 8 на 4 метра, с техническо оборудване за полуакустично озвучаване. Намира се в Градската градина, на площад „Йордан Радичков“, страничен вход на Народно читалище „Иван Вазов - 1872“. Сцената се използва за неформални изяви от 14.00 ч. до 18.00 ч. Фестивалът ще започне с  дефиле от 17.30 ч. до 18.00 ч., с участието на всички оркестри.

Вижте още

Снимката на 25 януари 2021 година

На 25 януари  Българското национално радио - навършва 86 години. На тази дата през 1935-та с Указ на цар Борис III радиоразпръскването, което до онзи момент се осъществява на обществени начала, става държавна собственост. От днес започва процесът на масово тестване на учителите за COVID-19 . Мащабното проучване в системата на..

публикувано на 25.01.21 в 18:05

Жители на Брегово и Ново село си търсят правата, заради проблеми с тока

Десетки домакинства в общините Брегово и Ново село остават за часове без ток, без предупреждение. Проблемите са от седмици и нарушават правата им като потребители, разказва певецът Ивайло Гюров, който живее в Брегово:    "Това е от години, без никакъв повод, без да има някаква конкретна причина. Спира се тока, когато си пожелаят и..

обновено на 25.01.21 в 16:27

Осъдиха врачанин, заплашил майка си с убийство

Районният съд във Враца наложи наказание една година "лишаване от свобода", условно на местен жител /Ю. М./.  Наказанието бе определено, след като магистратите одобриха споразумение, постигнато между Районната прокуратура и защитата на подсъдимия. Пред съда мъжът се призна за виновен в това, че на 23 август 2020 г. се е заканил с убийство..

публикувано на 25.01.21 в 16:02

Три представления в Драматичен театър – Монтана тази седмица

През тази седмица Драматичен театър – Монтана ще зарадва зрителите си с три нови представления, съобщават от културната институция.  На 28 януари от 19,00 часа ще се играе  "Паметта на водата",  т рагикомедията от Шийла Стивънсън, под режисурата на проф. Елена Баева . В спектакъла участват актьорите Мила Топалова, Микаела Берчева,..

публикувано на 25.01.21 в 15:19

50 образувани възпитателни дела за миналата година

50 възпитателни дела е образувала за 2020 г. К омисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни   в Лом, което е с 12 повече в сравнение с 2019 г.   Санкционираните малолетни и непълнолетни през годината са 46 - 9 момичета и 38 момчета. Данните са от доклад, който ще бъде представен пред местния парламент. В документа..

публикувано на 25.01.21 в 15:10

Тестват учителите в Монтанско за COVID-19

В област Монтана започна тестването за COVID-19 на учителите и непедагогическия персонал.  По данни на Регионалното управление на образованието към 30% са заявили желание да участват в изследването.  В Лом екип на РЗИ вече тества педагозите. Днес ще бъдат обхванати учителите от общините Вълчедръм и Якимово. В Монтана се провежда обучение на..

публикувано на 25.01.21 в 14:41

Стартира "Асистентска подкрепа" във Враца

Във Враца разкриват нова социална услуга , а инициативата "Асистентска подкрепа" може да стартира от началото на годината – това става ясно от докладна , която ще бъде обсъдена утре по време на редовното заседание на Общинския съвет.  Предвижда се от нея да се възползват 266 потребители , а финансовото обезпечаване на инициативата ще е..

публикувано на 25.01.21 в 14:20