Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинско момиче е с почетно отличие на Министерството на образованието и науката

3
Началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова връчи отличието на Джулия Стефанова.
Снимка: Радио Видин

Възпитаничка на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин е носител на почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома". Джулия Стефанова е сред 40-те зрелостници в страната, удостоени с отличието за 2018 година. То се присъжда за изключителни резултати в училище, каза при връчването началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова:

"Горда съм, че сред нас са такива ученици и се надявам тази традиция да продължава и занапред. Аз искам да връча това почетно отличие на Джулия, да ѝ пожелая да да бъде здрава, щастлива, да завърши образованието, което е избрала и да се върне да работи в нашия град."

Джулия Стефанова отправи призив към всички, които са в училище:

"Призовавам всички тези млади, амбициозни и талантливи хора да се стремят към тази награда, тъй като тя е едно доказателство, че те са качествени хора и граждани на град Видин и на България."

Националната диплома на Джулия е гордост за училището и за града, отбеляза директорът на Гимназията с преподаване на чужди езици Любомир Георгиев:

"Джулия е едно момиче, което през всичките тези пет години на своето образование в Гимназията с преподаване на чужди езици, беше пример за останалите свои съученици."

Кметът Огнян Ценков подари на Джулия книга, а неговото пожелание беше тя да е посланик на Видин в България и по света:

"Нека пътищата пред теб бъдат открити и успешни, покорявай нови върхове със същия устрем и талант, бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света!"

След училище изборът на Джулия Стефанова е Софийският университет, където ще изучава психология.

Трима зрелостници от Северозападна България са удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома", което се присъжда от 1996 г.

Във Враца с отличието са получили Теодора Иванова, възпитаничка на Профилираната природоматематическа гимназия „Академик Иван Ценов“ и Александра Ангелова от Средно училище „Христо Ботев“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Инспектори глобяват нарушители във Враца

За последните няколко седмици от звено “Инспекторат” съставиха близо 40 акта за нарушаване на местните наредби, съобщават от Община Враца . Основните санкции са за замърсяване на обществени пространства - паркове и детски площадки. Всички санкционирани своевременно са почистили замърсените площи, посочват от местната управа. Обект на..

публикувано на 10.07.24 в 14:00

Симфониета Видин ще изнесе концерт в Монтана

Класическа музика ще звучи на сцената в Монтана днес, 10 юли. Симфониета Видин ще изнесе концерт от 18:00 часа в Голямата зала на Общинския младежки дом в града. Програмата включва  Увертюра към операта „La Fiera di Venezia“ и Венецианска симфония от Антонио Салиери и Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония № 41 в до мажор „Юпитер“ от..

публикувано на 10.07.24 в 11:33

Кола блъсна пешеходец в Монтана

Пешеходец е пострадал, след като е бил ударен от лек автомобил на пешеходна пътека в  Монтана , съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 11,52 часа на бул. "Христо Ботев". Л ек автомобил, управляван от 76-годишен водач от гр. София, ударил пресичащия пътното платно на пешеходна пътека мъж, на 53 г. от гр. Монтана. Пробите за..

публикувано на 10.07.24 в 10:42

Влак удари автомобил на жп прелез във Врачанско

Лек автомобил, управляван от 80-годишен шофьор, опитал да премине охраняем железопътен прелез със спусната бариера, и бил блъснат от влак , съобщават от полицията във Враца . Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 08:50 часа. Шофьорът е транспортиран за преглед в болница. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. 

публикувано на 10.07.24 в 09:59
Снимката е илюстративна

Ограничено е движението между Борован и Бяла Слатина

Временно е ограничено движението по път II-13 Борован - Бяла Слатина поради ремонтни дейности по асфалтовата настилка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: път II-15 Борован -Алтимир и път III -133 Алтимир - Бяла Слатина.​​ Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.07.24 в 09:36

Здравеопазването в Северозапада е най-достъпно във Враца, сочи статистиката

Достъпът до здравеопазване в област Враца се е подобрил и е два пъти по-голям от останалите две области в Северозападна България. Въпреки концентрацията на лекари, медицински персонал и болнични заведения, здравеопазването във Врачанско продължава да изглежда недостатъчно, за да удовлетвори нуждите на населението, това показват данните на..

публикувано на 10.07.24 в 09:32

Наградиха победителите в конкурс за детска рисунка

Шест ученика бяха отличени в конкурса за детска рисунка "И Северозападът е Великден". Инициативата е на сдружение "Северозапазване", а дарител тази година бе Народният представител от 50-ото Народно събрание Любен Иванов. Второто място, грамота и парична сума от 100 лева взе Денис Нешев от СУ "Васил Левски" град Кула, 4-ти клас. Третото място, грамота и..

публикувано на 10.07.24 в 08:45