Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Описаха по сигнали 235 изоставени коли в Монтана 

2
Снимка: Любо Андреев

Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че ще поиска удължаване на срока за премахване на старите автомобили от паркингите и зелените пространства в града.  В началото на август прокуратурата постави срок на общината до 31 август за предприемане на мерки по отстраняването на автомобили извън движение от обществените пространства. При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години в шест от градските зони. Оказва се обаче, че поставените  на трупчета превозни средства са много повече. През последните 30 дни в Общината са подадени сигнали за 235 автомобила извън движение в различните райони на Монтана. След предписания 69 от собствениците им са ги извозили от заеманите площи. 

Кметът Живков благодари на всички, които са се отзовали и са подали информация, както и на хората, които са изпълнили предписанията. Според него е необходимо да бъде удължен срокът за тях и  така се даде възможност и на другите собственици да преместят старите си коли или ги предадат за скрап.

Кметът е убеден, че хората искат да съдействат на властите. Той уточни, че в кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им.

В края на изявлението си Живков обяви телефон 096 305674, на който гражданите могат да подават сигнали за изоставени коли върху обществените площи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

платена публикация
Нова музейна експозиция в крепостта „Баба Вида“

Крепост - музей „Баба Вида“ е най-големият и посещаван обект на РИМ – Видин, паметник на културата от национално значение и под номер 13 в списъка на 100-те национални туристически обекта на БТС. Отскоро, в едно от помещенията във вътрешния двор, гражданите и гостите на града могат да видят новата музейна експозиция „Късносредновековно българско..

публикувано на 28.06.24 в 09:55

Млади художнички от Ново село показаха „Талант в цветове и багри“

Експозицията „Талант в цветове и багри“ , с творби на  възпитаници на   клуб по рисуване „Арт ателие“ към  СУ "Св. св."Кирил и Методий" в Ново село   бе подредена в Културен център „Жул Паскин“ във Видин . Първата самостоятелна изложба на Пролетка Вергилова и Вяра Пенева включва повече от 50 картини живопис, които са създадени от началото..

публикувано на 28.06.24 в 09:45

Недостиг на лекари във Врачанско

Не достигат лекарите и медицинският персонал, това показват данните на Националния статистически институт. Анализът показва, че практикуващите лекари в област Враца са 571, което е недостатъчно. Зъболекарите са 111, а експертите по здравни грижи и други медицински специалисти – 996. 62-ма са фелдшерите, 74 акушерките, 657 медицинските..

публикувано на 28.06.24 в 07:55

Снимката на 27 юни 2024 година

След инцидента при спирането на 6-и блок на  АЕЦ "Козлодуй"  няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". Служебният вицепремиер..

публикувано на 27.06.24 в 18:10
РЗИ-Враца

Смениха директора на здравната инспекция във Враца

Д-р Чавдар Манов се очаква да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността- директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Досега д-р Манов беше директор на дирекция "Надзор на заразните болести". Заповедта за уволнението на досегашния директор д-р Орлин Димитров е подписана от служебния здравен министър- Галя Кондева . Тя му е била..

публикувано на 27.06.24 в 17:59

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 27 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 27.06.24 в 16:45

Нов заместник-областен управител е назначен във Враца

Враца има нов заместник-областен управител . Това е Йордан Димитров , а решението е на служебното правителство и е взето днес, 27 юни. Досега Димитров беше общински съветник от квотата на ДПС в Козлодуй. Новият заместник-областен управител влиза в кабинета на Николай Николов, който беше от квотата на ГЕРБ. Очаква се Димитров да се яви..

публикувано на 27.06.24 в 16:38