Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски ТИР спря трафика към Оряхово

Снимка: Жоро Александров

Турски ТИР спря трафика към Оряхово. Инцидентът е станал тази сутрин в района на разклона за село Веслец, на няколко километра от Враца. Тежкият камион, който се е движел към ферибота в крайдунавския град, се е завъртял на мокрия асфалт и е препречил и двете пътни платна. При катастрофата водачът на ТИР-а не е пострадал, но му е нужна техника, която да го издърпа. Временно движението беше пуснато двупосочно в двете ленти, които преди това бяха само в посоката от Оряхово към Враца.

Само преди 2 дни на същото място катастрофира друг турски тираджия, които разпиля гумени уплътнения по пътното платно. И в двата случая до инцидента се стигна заради управление с несъобразена с пътните условия скорост.
Поради натрупването на опашки на Дунав мост 2, през последните дни турските камиони предпочитат да минават река Дунав с ферибота край Оряхово, вместо да чакат с дни при Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца от Кула научиха повече за историята на града

Поредната инициатива на  Детската академия за спорт и превенция  се проведе в  Кула . Деца посетиха музея и етнографската къща в града , разказа Христела Александрова , експерт "Хуманитарни дейности" в Общината: „Децата се запознаха с културното, етнографско и историческо наследство на своя роден град. Децата посетиха историческия..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Изложба "Акварели от Горни Лом" показва красотата на Балкана

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом . Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев . Посланието ми е да запазим българското, казва художникът: "Вдъхновението идва от плевните, схлупените къщурки, съчетание между новост, старинност,..

публикувано на 09.08.24 в 15:20

Децата в село Ослен Криводол се радват на нова придобивка

Ново игрище за хандбал , футбол и волейбол  има в мездренското село Ослен Криводол . Пространството е обособено за спорт с дарения от местните жители.  Събраните средства са използвани за закупуване на мрежа, топки и материали за изработка на железни врати.  Игрището събира всеки ден децата от селото. 

публикувано на 09.08.24 в 14:00

Враца ще отбележи Международния ден на младежта

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, съобщиха от общинската управа. На 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето" екипите на Младежки център - Враца и Младежки дом - Враца, в партньорство с Ученическия общински съвет, Интеракт, Областен информационен център (ОИЦ), Превантивно-информационен център..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Трима души пострадаха при катастрофа на Е-79 край Видин

Лек автомобил и такси са катастрофирали на главен път Е-79 край Видин . Инцидентът е станал вчера, 8 август, около 21:00 часа. Трима души са настанени за лечение във видинската болница.   42-годишен шофьор на лека кола, движейки се от Дунавци към Видин, при десен завой изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал..

публикувано на 09.08.24 в 10:52

Самодейни състави от село Зверино се отличиха на международен фестивал

Отлично се представиха самодейците при Народно читалище ”Факел” в с. Зверино на XII Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ , който се проведе в свищовското село Царевец.  Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" от мездренското село спечели специалното отличие на Българско национално радио - грамота, статуетка и парична награда..

публикувано на 09.08.24 в 09:59

Безплатни тестове за СПИН правят в берковски квартал

Безплатни тестове за СПИН правят днес в квартал "Раковица" в Берковица . Лятната антиспин кампания се провежда от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана.  Под мотото "Безопасна ваканция" преминава инициативата на РЗИ.  Днес от 10:00 до 12:00 часа в квартал "Раковица" в Берковица всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно..

публикувано на 09.08.24 в 09:32