Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласници, имате поща! (снимки+видео)

10
Снимка: Радио ВИДИН

Първокласниците, които ще прекрачат за първи път прага на Второ основно училище "Иван Вазов" в град Вълчедръм получиха покани от училището да присъстват на тържеството за откриване на новата учебна година. До дома на всяко дете поканите занесе пощальонът Златко Станков. Директорът Лилия Венчова разказа, че преди четири години отново поканили децата по нетрадиционен начин:

"Правили сме го и преди четири години. Тази година отново се зароди тази идея в екипа, който работи в училище. За да поканим учениците за първия учебен ден, решихме да поканим човек, който е бил пощальон във Вълчедръм дълго време, който да им занесе покани за самия ден. Преди четири години не потърсихме него, тогава друг човек занесе поканите- от училището класните ръководители, а сега ни хрумна идеята да бъде с истински пощальон", обясни Лилия Венчова- директор на Второ ОУ "Иван Вазов".

С униформата на пощальон, която носил докато работил в пощата, на велосипед и с чантата с писмата на рамо, Златко Станков разнесе писмата. Пощальонът изненада първокласничката Александра Генчова. Родителите ѝ са избрали училище "Иван Вазов", защото са учили в него, там записали и сина си, познават учителите, а Галя Замфирова, която поема първокласниците сега е била и тяхна учителка. Казват, че образованието в начален етап е много важно за децата. Писмото с официалната покана за учебната година прочете майката на първокласничката Севделина Генчова.

Александра очаква с нетърпение да започне училище:

"С радост ще отида. Очаквам да се науча да чета."

"Това ми е второ дете. С първото нямахме такава покана. Много интересно. Приятно вълнение за децата и за нас",
казва майката Севделина.

Златко Станков е бил пощальон 14 години. Разказа, че от училището го потърсили да разнесе писмата до адресите на първокласниците и той приел веднага:

"Тръгвам с голямо желание. Децата са радостни, че ще влязат в първи клас. С интерес отварят писмата."

"Първият ден е най- вълнуващият за малките и за самите нас, бих казала вълнуваш ден и за малки, и за големи. Искаме да ги грабнем, да ги направим щастливи, да задоволяваме любопитството им, да им създадем интерес", каза учителката на първокласниците Галя Замфирова.

23 са първокласниците, които ще учат във Второ основно училище "Иван Вазов" във Вълчедръм. Всички те получиха своите покани да присъстват на тържеството в понеделник, 17 септември, в 8:45 часа.


Видео на Светослав Цветанов:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Музейко гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ днес и утре, 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до..

обновено на 19.07.24 в 09:49

Пет училища в област Видин търсят нови директори

Конкурс за директори на пет училища в област Видин обявиха от Регионалното управление на образованието . За град Видин вакантни са местата за директор на две професионални гимназии - по туризъм "Михалаки Георгиев" и Професионалната техническа гимназия "Васил Левски", както и за Основно училище "Любен Каравелов". Нов ръководител се търси и за..

публикувано на 19.07.24 в 09:40
ОУ „Георги С. Раковски

Обявяват конкурси за директори на няколко училища в Монтанско

В девет училища в област Монтана ще им конкурси за директори. Те са на територията на четири общини. Най-много са в община Монтана – началното „Георги Бенковски" в квартал „Кошарник", 4-то основно „Иван Вазов", професионалните гимназии по лека промишленост и тази по строителство, архитектура и компютърни науки „Проф. арх. Стефан Стефанов", всички в града...

публикувано на 19.07.24 в 08:18

Нов културен център ще има в село Павлоче

Община Враца получава държавен имот в с. Паволче за изграждане на образователен и културен център. По решение на правителството статутът на терен и сгради в него, представляващи бивше Основно училище "Христо Ботев" в с. Паволче, се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът се предоставя в собственост на Община Враца и ще бъде използван..

публикувано на 19.07.24 в 07:35

Патриарх Даниил ще е наместник на Видинската епархия до избора на нов митрополит

До провеждането на избора на Видински митрополит, патриарх Даниил ще е наместник на епархията. Решението е на Синода на Българската православна църква, каза патриарх Даниил при посрещането му във Видин, откъдето започна посещенията си в епархиите в страната: "На заседанието на Светия синод, което беше на 9 юли, Светият синод определи да..

публикувано на 18.07.24 в 20:30

Снимката на 18 юли 2024 година

Българският патриарх  Даниил  е на посещение  във Видин .   В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк. Те се намират в града под..

публикувано на 18.07.24 в 18:20

63 пожара са горели в област Монтана от началото на юли

По над три пожара на ден средно са гасили огнеборци от Монтана от началото на месец юли. Най-често са горели сухи треви. Двама души са пострадали. 63 пожара са ликвидирани от звената на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от началото на юли на територията на област Монтана. 50 от пожарите са без материални щети, като 40 са в..

публикувано на 18.07.24 в 17:20