Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 300 са подписите във Видин в подкрепа на "Системата ни убива"

Снимка: Нора Йоцова

Над 300 подписа е събрала Марияна Павлова, майката която протестира от началото на месеца във Видин в подкрепа на националното движение "Системата ни убива". Инициативата е на майките на деца с увреждания срещу социалната политика на държавата.

"До сега сме събрали 368 подписа. За съжаление много малко хора се подписват. Всеки минава, поглежда и заминава. Най- много, според мене, младите майки с деца ни подкрепят. Но сме малко, за разлика от другите градове, където за един час са събрали по 500 подписа. Във Видин не желаят. Просто искам да кажа, че протестът ни не е само за моето дете или за определен човек. Протестът е за всички майки, които гледаме порасналите си деца, за всички хора с увреждания. Няма нищо срамно да се присъедините към нас. Ние до 1 октомври ще си бъдем на същото място", разказва Марияна Павлова.

Иван Ангелов идва всеки ден, за да подкрепи протеста за промяна в закона за личната помощ:

"Реших да се включа след като чух предаването по вашето радио. Знаех за протеста от новини, но не знаех точно часа. В петък, по вашето предаване разбрах часа и от понеделник се включих. Искаме да се направи един дневен център за такива хора с увреждане, да ходят там, да могат примерно да стоят два- три часа, за да може тия дето ги обслужват да си свършат някаква друга работа, да отидат по институциите. Знаете какъв ужас е ходенето по институциите."

Можете да се подпишете в подкрепа на каузата на майките на деца с увреждания всеки ден от 10 до 11 часа пред бившия магазин "Валентина" в центъра на Видин.

Вижте още

Инспектори помогнали на работници във Враца да си вземат заплати

Некоректни работодатели от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 161 000 лева след намесата на "Инспекция по труда". Заплатите са били забавени за дълъг минал период и са изплатени едва през миналата година. Изплатената сума представлява 70% от дължимите суми, които са имали работодателите към служителите си. За..

публикувано на 25.01.20 в 17:05

До 16 февруари удължиха груповия лов на дива свиня

Заповедта е на земеделския министър Десислава Танева. Целта е да се намали популацията на дивите прасета, които са основен преносител на африканската чума. От Националния ловно – рибарски съюз призовават членовете си да се придържат към ловната етика, тъй като в това време женските са в напреднала бременност. Това заяви в Монтана председателят Васил..

публикувано на 25.01.20 в 16:55

Приемат декларации за патентна дейност и туристически данък в Лом

До 31 януари физическите лица, включително еднолични търговци, които извършват патентна дейност на територията на община Лом, трябва да подадат патентна декларация по образец , информират от местната общинска управа. Онези, които са подалите данъчната декларация преди тази дата и са платилите пълния размер на патентния данък, могат да ползват 5 %..

публикувано на 25.01.20 в 16:10

Мездренчани помогнаха за скъпата операция на Радоцвята

Радоцвята Димитрова от Мездра, която страда от остра миеловидна левкемия и е майка на двегодишни близнаци, призова да се прекрати кампанията за набиране на средства за лечението и. Причината е радостна- операцията за присаждане на стволови клетки в Германия е извършена и тя е под лекарско наблюдение. Заболяването на 38-годишната майка обедини всички..

публикувано на 25.01.20 в 14:15

Във Вършец обявиха конкурс за Трифон Зарезан

Община Вършец обяви конкурс за най- хубаво домашно вино по повод празника на лозарите Трифон Зарезан. "Община Вършец организира на 14 февруари, от 10.30 часа, на централния градски площад, народно веселие и конкурс за най- хубаво домашно вино. Желаещите да участват в конкурса за най- добро червено и бяло домашно вино трябва да предоставят проби за..

публикувано на 25.01.20 в 14:05

Обявиха национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа"

Община Мездра, туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" и Съюзът на българските писатели обявяват конкурс за разказ. Текстовете, съобразени с изискванията на конкурса, се приемат до 31 май 2020 година на адрес: гр. Мездра – 3100,  Община Мездра "За конкурса". Според регламента, право на участие има всеки, без ограничение на възрастта, чийто текст..

публикувано на 25.01.20 в 11:55

В Кула ще проверяват исторически обекти

Движение "Северозапазване"- Кула получи отговор от Министерския съвет на свой сигнал, относно опазване на крепостта "Кастра Мартис" и архитектурните обекти "Мелницата" и "Турска баня". С него се указва да бъде извършена проверка и за резултата да бъдат уведомени отдел "Приемна" на Министерския съвет и Наско Цанов, подал сигнала. "От няколко..

публикувано на 25.01.20 в 09:54