Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества.


Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на приемствеността и на три приоритета, които ще спазвам в работата си - ефективност, качество и контрол. Това каза в кулоарите на Народното събрание днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като встъпи в длъжност. Росен Желязков беше избран за министър на транспорта, Младен Маринов стана министър на вътрешните работи. Повече от три часа депутатите дебатираха трите рокади в изпълнителната власт.

Офертите за провеждане на спасителни археологически проучвания по новото трасе на пътя Мездра - Ботевград ще бъдат отворени утре, съобщиха от АПИ. Стойността на поръчката е 550 хил. лв. Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши археологическо проучване на обекти в землището на село Скравена и археологическо наблюдение на цялото трасе в участъка Мездра - Ботевград.

Откриха ремонтирано детско заведение в Монтана. Детската градина №4 “Калинка” е една от четирите, които се обновяват по Оперативна програма “Региони в растеж”.

Заради цялостен ремонт в центъра на Видин, са премахнати дървета на десетки години. Възмутени са граждани, които питат не можеха ли да бъдат спасени. Все още нямаме отговор от Общината колко са отрязаните и можеха ли да бъдат преместени.

Три фирми искат да ремонтират булеварда в Белоградчик. В града се проведе обществена поръчка чрез публично състезание за отваряне на оферти за пълен инженеринг за реконструкцията и рехабилитацията на бул. „Съединение."

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата. Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани 28 875, 48 лева.


Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница.

Над 4 000 лв събраха видински майки за Марая. Благотворителният базар в помощ на двумесечното момиченце от Ловеч получи широк отзвук и във Видин.

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра. На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година.

Община Ружинци възстанови за своя сметка покривното покритие на трибуните на новия стадион в Ружинци. Ремонтът се наложи след като силен вятър това лято отлепи част от покритието. Взети са мерки това повече да не се повтори, обясни кметът Александър Александров.

Повишена честота на респираторните инфекции се наблюдава обикновено при децата през есента - от началото на септември до към края на ноември. Характерни са и алергиите, каза началникът на Детското отделение на видинската болница д-р Пламен Филипов.

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова. Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в кампанията със състезания и танци.

Победителите от „Най-патриотичен клас“ се завърнаха от екскурзията по стъпките на Ботев. 


Оряхово почита паметта на местни индустриалци. Паметна плоча на известната оряховска фамилия Сабадош откриха в крайдунавския град.


Лом ще бъде домакин на осмото издание на музикалния фестивал "Рок вълнение" 2018. На 22 септември, когато отбелязваме Деня на независимостта, на сцената на площад "Свобода" в Крайдунавския град ще свирят групите "Аудиополиси", "Дедал" и "Обратен ефект", каза организаторът на фестивала Красимир Илиев.


Ансамбъл „Българе“ закри врачанския панаир. 130-ото му издание  ще бъде запомнено с участието на над 100 търговци от 25 български града, фермерски пазар, в който се включиха представители от Сърбия, Румъния и Италия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39

Празничен концерт за Цветница организира видинско читалище "Цвят- 1870"

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" ще отбележи своят празник. За програмата разказа секретарят на читалището Любомир Илиев. "Ние всяка година почитаме този ден особено тържествено. Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30..

публикувано на 27.04.24 в 18:00

На Цветница в кулското село Тополовец ще представят местни обичаи

Утре в кулското село Тополовец под мотото "История, традиция, ценности - местни, национални и европейски" спортен клуб "Кула - спорт за всички" и Общинската организация на инвалидите ще отбележат Цветница. За програмата разказа председателят на читалище "Светлина " в Тополовец Валерия Велкова. "Ще започнем с празнична служба в нашия храм,..

публикувано на 27.04.24 в 17:40
Вера Александрова (втората от ляво на дясно) е водач на листата за Видин

Вера Александрова води листата на "Възраждане" за парламентарните избори във Видин

От партия "Възраждане" представиха кандидатите за народни представители от област Видин в следващия парламент. Водач е депутатът от 49-ото Народно събрание и областен координатор на партията за Видин Вера Александрова. "За мен е приоритет да изберем хора, на които може да се има доверие, хора, които притежават чест и достойнство. Хора, които..

публикувано на 27.04.24 в 17:30

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44