Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 1 октомври 2018 година

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Ден на отворените врати организира днес Националният осигурителен институт по места. Поводът е Международният ден на възрастните хора, отбелязван на 1 октомври.


В завода за боеприпаси във видинското село Горни Лом, където през 2014 година експлозия отне живота на 15 души, е започнало изнасяне на боеприпасите.


С близо 14 % се повиши цената на природния газ от днес. Новината не е добра за хората от третата възраст, коментираха в Монтана. Промяната нагоре става в ден, в който се отбелязва Международният ден на възрастните хора.


Приключила е процедурата по избор на изпълнител и предстои отваряне на офертите за изграждането на мини комплекс по футбол на колодрума във Видин. Това отговориха на запитване на Радио ВИДИН от Българския футболен съюз, който финансира проекта. Избраният изпълнител трябва да изготви работен проект, въз основа на който, след одобряването му от Община Видин, ще бъде издадено разрешение за строеж. Тогава може да започне законно строителството, допълниха от футболната централа.


Община Видин обяви конкурс за длъжността "директор" на Драматичния театър  във Видин. Кандидатите е необходимо да представят концепция за развитието на Драматичния театър за четири години, колкото е срокът за заемане на длъжността.


Общинско предприятие „БКС“ – Враца ще бъде с нов ръководител, до провеждането на конкурс за избор на управител. Досегашният ръководител на комуналното предприятие - Милен Милетиев е подал молба за напускане по лични причини. За временно изпълняващ длъжността управител на „БКС“ е назначен Борислав Димитров – главен инспектор в звено „Инспекторат“ към Община Враца.


Специалисти от Териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) в Монтана ще окажат съдействие на семейство инвалиди настанено в Дом за възрастни хора със сетивни увреждания във Вълчедръм. 


Авария остави Видин и околните села без вода. Водоподаването се очаква да бъде възстановено във вечерните часове, казаха от ВиК-дружеството.


7 катастрофи станаха от началото на деня до този момент по пътищата във Врачанско. Най-тежкият инцидент затвори за повече от 2 часа Е-79 край мездренското село Ребърково и се наложи трафикът да бъде отклоняван през населеното място.


За интензивен трафик на граничния контролно-пропускателен пункт на Дунав мост 2 при Видин, съобщават от пресцентъра на МВР. Колоната от товарни автомобили е 6 километра.  


Започва новата учебна година за новия випуск на три Детски полицейски управления в област Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. В днешния ден, с тържествени церемонии в училищата в Белоградчик, Брегово и Кула, отвориха врати три нови Детски полицейски управления.


Новата учебна и творческа година открива днес, 1 октомври, видинското читалище "Цвят".


В Монтана днес ще се проведе концерт по повод откриване на новия художествено-творчески сезон 2018-2019 на НЧ "Разум 1883" и обединената школа по изкуствата "Добри Христов".


Известни са имената на победителите в биенале „Тенец” – Монтана 2018, както и творбите, които ще бъдат показани в изложбата, посветена на Йордан Радичков.


Десетокласничката от столичното 144-то СУ „Народни будители“ Ванина Димитрова спечели наградата на кмета на Община Враца в Националния пленер по графика и живопис. Призът за най-автентично представяне на атмосферата на пленера бе връчен на ученичката от заместник-кмета Петя Долапчиева. Младата дама ще получи и едногодишна държавна стипендия. 


Веселин Маринов ще поздрави възрастните хора на 5 октомври в Козлодуй.


Днес младата и талантлива поетеса от Берковица Ана Мария Герасимова ще има своята първа премиера в София. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05