Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 250 джудисти на турнира в Монтана

7
Снимка: Радио ВИДИН

Рекорден брой участници уважиха 25-ия Международен турнир по джудо в Монтана, организиран от СКБС Слава 83. 252-ма състезатели от 15 клуба се бориха на татамито в зала „Огоста”. Турнирът съвпадна с 35-та годишнина от основаването на клуба от заслужилия треньор Ташко Танов. Надпреварата за деца, юноши и девойки бе открита от кмета Златко Живков.

Най-радостен бе Танов, който бе със семейството си – синовете му Дидо и Тоти, съпругата Здравка и внучката, националката по джудо и самбо, Здравка.

„Това е най-стария в България турнир за тези възрасти. Радостен съм, че 25 години поддържаме традицията жива. Благодаря на всички от моето голямо семейство”, сподели Танов. Основателят на джудото в Монтана получи специална купа от кмета Златко Живков. Сред официалните гости бе двукратният Европейски шампион и възпитаник на Танов – Ивайло Иванов.

„Поздравявам моят първи треньор Ташко Танов за това, което е направил за мен и джудото в Монтана. Деца, никога не забравайте от къде сте тръгнали”, пожела на участниците Иванов. Иво Методиев, един от най-техничните състезатели, също уважи турнира в Монтана.

В състезанието се включиха джудисти от Джерджински /Русия/, Вилденхаус /Германия/, където треньор е синъг на Ташко Танов - Дидо, Калафат /Румъния/ и сръбските Зайчар и Бор, както и най-добрите отбори от България. Гости на Ташко Танов бяха професор д-р Ангел Божичков, генералният секретар на федерацията по джудо Христо Маев, спортният директор на федерацията Спаска Илиева и спортният директор на БФСамбо Весела Ванкова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Фамозен гол в края на мача остави Ботев (Враца) на последното място в класирането

Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое (Стара Загора) на собствения си стадион в последния мач от третия кръг в елитния ешелон на българския футбол.   Мачът вървеше към равен, но в 89-ата минута Ойер Сариеги отправи истински снаряд от далечна дистанция и донесе победата на своя тим.  Любопитен момент се разви и в 40-ата минута, когато пръскачките се..

публикувано на 06.08.24 в 07:41

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15

Вършец вече има футболна школа за деца

Официално бе даден старт на футболната школа във Вършец , чиято организация отне три месеца. Общо  86 са записаните до сега деца, 18 от които са момичета. Те ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, а тренировките ще се провеждат на изкуственото игрище в парка в града. Един от организаторите, Александър Димитров , изказа своята благодарност..

публикувано на 05.08.24 в 11:50

"Локо" Мездра отстъпи на израелци в контрола

Няколко часа след като победи Бдин /Видин/ Локомотив (Мездра) загуби от Макаби U19 (Нетаня, Израел) с 0:4 в приятелска среща, играна в Правец. Треньорът на „железничарите“ Николай Христозов пусна в игра само юношите на отбора. Равновесието на терена се запази близо час, през който не падна гол. После за гостите излезе нова единадесеторка. Именно тя..

публикувано на 04.08.24 в 15:45