Леко пострада шофьор във Видин

Снимка: Нора Йоцова

Лека катастрофа стана по обед във Видин. Заради ухапване от оса, водачът на автомобил се е блъснал в крайпътно дърво в района на парка "Владикина бахча". Пострадалият е превозвал в колата си голямо количество ябълки, които са привлекли насекомото.

Шофьорът е леко пострадал, обясни свидетел на произшествието:

"Аз само чух. Ей така, както си стоя, чух, че там се сблъска. Доколкото разбрах, оса го е ужилила човека. Закараха го в болницата. Да, наистина, полицията и линейката този път не са закъснели. Навреме дойдоха. Може би на третата- четвъртата минута бяха тук."


Вижте още

С културни и спортни събития отбелязват празниците в Мездра

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”. Сред останалите..

публикувано на 05.12.19 в 16:54

Тежка катастрофа отне живот

Жена загина при тежка катастрофа, станала към 14.30 часа на днес на международния път Е79.  Според очевидци катастрофата е била предизвикана от шофьорка на средна възраст, която е изпуснала остър завой малко преди кръстовището за Ребърково. Движещата се от София към Враца жена се е забила в идващ насреща камион, натоварен с пелети...

публикувано на 05.12.19 в 16:09

Продължава събирането на капачки в Монтана

Два тона капачки от пластмасови бутилки събраха в Младежкия дом в Монтана.  Кампанията “Капачки с мисия” е съвместна с болницата в Монтана. Тя стартира официално през февруари, но още от края на 2018 година се събират капачки и бутилки от жителите на града.  Целта е да се осигурят средства за закупуване на апаратура за родилно отделение, уточни..

публикувано на 05.12.19 в 16:04

Общината във Видин ще тегли кредит заради финансова корекция по проект

Община   Видин ще тегли заем от от фонд "Флаг“ заради финансова корекция по договора за реконструкция на централната градска част. Решението за сключване на договора за кредит е прието на извънредно заседание на Общинския съвет. Реконструкцията, която е финансирана по опертивна програма "Региони в растеж", приключи на 27 ноември. Финансовата..

публикувано на 05.12.19 в 15:52

Изложба на живописвани пластики откриха в Роман

В Народно читалище „Христо Ботев - 1907” - гр. Роман беше открита самостоятелна изложба „Цветя и дантели” на Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и художествена галерия“ в Община Мездра. Проявата е от програмата на Община Роман за Коледно-новогодишните празници. Експозицията „Цветя и дантели” включва 24 живописвани пластики с..

публикувано на 05.12.19 в 14:10

Руска делегация посети Лом

Генералният консул на Руската федерация в България Андрей Громов посети Лом.  Високият гост беше приет от общинското ръководство, като по време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, побратимяване и  инвестиции.  Руската делегация, в чийто състав бяха още Роберт Шестаков, представител на Министерството на науката и..

публикувано на 05.12.19 в 13:50

Училище в Монтана с концерт за юбилея си

Второ средно училище “Никола Йонков Вапцаров” с голям концерт за 60-годишният си юбилей.  През изтеклата седмица всеки ден имаше прояви свързани с годишнината. Второ училище е създадено през 1959 година. Три години по-късно в него започват обучение и учениците от основно училище “Васил Левски” от изселеното село Живовци. През 1970 година се..

публикувано на 05.12.19 в 13:47