Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" победи с 3:0 "Трявна"

5
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" победи с класическото 3:0 "Трявна", но стигна трудно до успеха, който остави отбора на върха в класирането. Гостите си отбелязаха автогол в 61- та минута чрез Христо Минчев, Радослав Байчев удвои в 84- та, а третия гол падна в 94- та минута, като негов автор стана Боби Борисов. Видинчани изиграха най- слабото си първо полувреме от началото на сезона, като гостите дори можеха да затворят полувремето с гол. Мача започна с далечен удар на Радослав Байчев, който вратарят на гостите отрази. Гостите се бранеха и разчитаха на контраатаки, а видинчани трудно стигаха до ситуации за гол. Милен Петров опита удар в средата на полувремето, но отново стража на гостите Иван Петров спаси. В 35- та минута гол с глава на Иван Макриев бе отменен заради справедливо отсъдена засада. В 42- та минута защитата на видинчани изпусна техничният Васил Андреев, който от точката на дузпата натресе гредата над Ивайло Сайков /Сайков направи страхотни спасявания през втората част и постигна пета поредна суха мрежа/. Бдинци излязоха преобразени през втората част и започнаха да притискат гостите, но противно на логиката "Трявна" стигнаха първи до голова ситуация. В 50- та минута отново Васил Андреев излезе сам срещу Сайков и би, но стража на домакините спаси със страхотен рефлекс. Натиска на домакините се увеличи и удари на Боби Борисов и Байчев застрашиха вратата на гостите. Старши треньора на "Бдин", Борислав Борисов направи и една смяна в началото на полувремето, като в игра се появи младока Ангел Петров, който внесе свежест в офанзивен план. Логичното се случи в 61- ва минута. Алекс Георгиев направи поредното си остро влизане по крилото и центрира в наказателното поле, а топката бе отклонена във вратата от защитника гостите Христо Минчев за 1:0. Автогола даде увереност на домакините и те продължиха да атакуват, но пък и гостите продължаваха да търсят своите шансове. Денис Николов, Радослав Байчев и Боби Борисов отправиха опасни удари за да се стигне до 84- та минута когато падна вторият гол. Борислав Борисов открадна една топка в центъра и напредна по крилото, като последва прецизен пас към Байчев и той отбеляза за 2:0. В даденото от главният съдия Ивайло Живков четири минутно продължение падна и третият гол. Ситуацията бе идентична с второто попадение, но сега ролите си размениха Байчев и Борисов. Байчев напредна по крилото и намери по земята Борисов, който отбеляза за крайното 3:0.

"Слабо първо полувреме", коментира за Радио ВИДИН старши треньора на "Бдин" Борислав Борисов:

"Това е най- слабото първо полувреме от както аз водя отбора. Нямам обяснение. Ако очакват гостите сами да паднат много се лъжат...Говорихме на полувремето в съблекалнята. Концентрирани сме и искаме да победим, но не се получава ето така ми казаха...Второто полувреме играхме по- уверено и даде резултат...Излишен жълт картон си изкара Мартин Димитров, който го вади от отбора за следващият мач в Свищов...До края на полусезона ще отсъства Светослав Ангелов, който има скъсан мускул...В Свищов отиваме за победа..."

В оставащите три кръга видинчани имат две гостувания и едно домакинство. На 28 октомври гостуват на "Академик"/Свищов/, на 4 ноември приемат в дерби мача "Янтра"/Габрово/ и на 11 ноември гостуват на "Локомотив"/Мездра/.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Втори кръг на "Кариана къп 2024"

Лидерите във временното класиране на футболния турнир "Кариана къп 2024" излизат един срещу друг утре, 17 август. От 18:00 часа на стадиона в Ерден "Огоста"  (Бойчиновци) посреща "Балкан" ( Белоградчик). Двата тима стартираха с победи участието си преди седмица. В неделя, от същия час, първи мач на турнира ще запишат домакините от..

публикувано на 16.08.24 в 13:19

Валентин Железов свири "Ботев"-"Септември"

Валентин Железов получи наряд да ръководи следващото домакинство на " Ботев" . Врачани посрещат другия отбор в елита, който още не е записал точка от началото на кампанията. Двубоят със  "Септември"  (София) е в понеделник, 19 август, и ще започне от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев" . В града под Околчица на главния рефер Железов ще..

публикувано на 16.08.24 в 13:11

Стилян Колев ще свири на стадион "Огоста"

Стилян Колев ще бъде главен съдия на мача "Монтана" – "Ловеч" от петия кръг на Втора лига. Негови помощници са Илиян Капарашев и Павлин Петков. Николай Запрянов ще бъде резервен арбитър. Работата на съдиите ще оценява Йордан Гулев. Мачът е във вторник, 20 август, от 19:30 часа, на стадион "Огоста". Два дни по-рано, в неделя, съдията от Монтана..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Има ли прогрес в българския спорт?

"Отразявал съм няколко Олимпийски игри - и зимни, и летни. Олимпиадата в Париж ще остане в съзнанието ми, първо, със спечелените медали от нашите спортисти, след това с впечатляващата организация от французите ", това каза в "Посоките на делника" спортният журналист от програма "Хоризонт" Антони Йорданов , специален пратеник на БНР във френската..

публикувано на 15.08.24 в 15:24

Врачанин отива на световното по борба в Йордания

Врачанинът Калоян Иванов  ще представлява България на Световното първенство по борба, което ще се проведе в столицата на Йордания - Аман.  Надпреварата в класическия стил е от 19-и до 25 август, съобщиха от родната федерация. След успешното представяне на Калоян Иванов на европейското първенство, на което зае пето място, състезателят на..

публикувано на 15.08.24 в 11:07

Титуляр на "Монтана" с тежка контузия

Крилото на "Монтана" Стивън Кирилов е с тежка травма на коляното. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал скъсан менискус на дясното коляно и предни кръстни връзки.  Кирилов получи контузията в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948 на стадион „Огоста", като бе заменен принудително в средата на първата част.  Следващите дни ще стане ясно кога..

публикувано на 13.08.24 в 17:20

"Ботев" (Враца) падна и във Варна

"Черно море" нанесе четвърта поредна загуба на "Ботев" (Враца)  от началото на кампанията в Първа футболна лига. "Моряците" надвиха врачани с 2:1 в интересен мач във Варна. Срещата в морската столица започна с размяна на няколко атаки, а в 10-ата минута гостите уцелиха гредата, чрез Бубакар Траоре. Домакините опитаха да наложат натиск, но..

публикувано на 13.08.24 в 09:41