Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова техника чисти сметище в Капитановци

2
Снимка: Кристиян Кирилов

Демонстрационно почистване на нереглементирано сметище се проведе във видинското село Капитановци. Отпадъците се събираха с нова техника, закупена по проект на Община Видин по програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия и цели ограничаване въздействието върху околната среда от човешката дейност. 


На демонстративното почистване присъства и заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков:"Целта е да се привлече вниманието на жителите от различни възрастови и целеви групи, към екологично чистия живот. Искам да припомня, че на 28 март беше финализиран договорът за основната инвестиция на Община Видин по проекта- доставка на два броя сметосъбиращи машини за нуждите на общината."


Причините за нерегламентираните сметища в селата обясни кметът на Капитановци Десислава Венелинова:


"Искам да благодаря на Община Видин за проекта, който спечелиха и с който ни дават възможност да се възползваме и ние, селата. За съжаление, във всяко село се образуват тези нерегламентирани селища. Причината е тази, че всяка една къща има дворно място и рано или късно то трябва да се почисти. Застаряващо население, нямат възможност къде другаде да си изхвърлят отпадъците и се получават тези малко нерегламентирани сметища."


Останалите три села, където е предвидено демонстрационно почистване, са Ботево, Новоселци и Синаговци.

Галерия

Вижте още

Възстановено е движението край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено  в едната лента заради пътно-транспортно произшествие в часовете преди обяд. 

публикувано на 23.02.24 в 11:49

Катастрофа край Дунавци затвори едното платно на път Е-79

Движението по път I-1 Видин – Монтана в района на Дунавци , в област Видин, се осъществява двупосочно в една лента, поради пътно-транспортно произшествие , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира с пътни знаци и сигналисти.

публикувано на 23.02.24 в 10:40

Видинското туристическо дружество организира изкачване на връх Миджур

Традиционното изкачване на връх Миджур ще се проведе утре, 24 февруари. Организатори са Туристическо дружество "Бонония" - Видин . Началото на похода е хижа Миджур, над село Горни Лом, каза за Радио ВИДИН Борислав Милчев , председател на организацията: "Общо взето не е като лятното. Изискват се някакви умения от хората, които ще бъдат..

публикувано на 23.02.24 в 09:57

„Майстори на цигулката“ на сцената във Враца

Симфониетата във Враца ще изнесе концерт  „Майстори на цигулката“ днес, 23 февруари . Солист ще бъде Веселин Демирев - цигулка, диригент -  Хектор Гусман .  Програмата включва Концерт за цигулка и оркестър в ре минор, оп.47 на Ян Сибелиус и Симфония №1 в до минор от Й. Брамс.  Началото на концерта е от 19:00 часа в Градската концертна зала във..

обновено на 23.02.24 в 09:39

В Мизия въвеждат временна организация на движението

Въвеждат временна организация на движението в Мизия утре –24 февруари, заради националния шампионат по спортно ходене. Градът е домакин на спортната проява във всички възрасти, която е част от календара на родната федерация по лека атлетика. Стартът и финалът на трасето е на ул. "Александър Якимов", в района на открития фитнес, съобщиха от..

публикувано на 23.02.24 в 09:38

Снимката на 22 февруари 2024 година

С решение на Министерски съвет Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 18:00
Станимир Стоев, общински съветник

Общински съветници предлагат подкрепа за осиновители и студенти с новородено дете в Монтана

Студенти с новородено дете и осиновители да могат да получават финансова подкрепа , предлагат общински съветници от Монтана . Повече пари за инвитро  процедури се предвиждат в промените заложени в две наредби. Със 100 лева повече да получат семействата за новородени деца предвиждат промените предлагани от общинските съветници от групата..

публикувано на 22.02.24 в 16:22