Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Църквата в Гложене получи дарение

2
Снимка: Радио ВИДИН

Жител на козлодуйското село Гложене дари средства за ново осветление на църквата „Света Троица”. Парите са от семейния бюджет, каза Венцислав Тодоров, който сам е монтирал осветителната система в храма:

"Идеята е моя. Преди две години ми хрумна, а сега поводът е такъв, че започна ремонт на църквата и реших, че сега е моментът да се изпълни това нещо. Средствата са семейни, не е нужно да коментираме сумата. Не искам да парадирам с това, сумата не е малка, но няма значение. Много хубаво се получи, като ефект. Много добри отзиви дават хората."


Църквата „Света Троица” в Гложене е осветена и през нощта, благодарение на Венцислав Тодоров.

Галерия

Вижте още

Общинският съвет в Лом ще заседава в четвъртък

На вниманието на местните парламентаристи са представени 7 докладни записки от кмета Цветан Петров. Отчет за изпълнението на програмата за опазване на околната среда на община Лом за 2023 г.  и приемане на програмата за управление на кмета на общината за мандат 2023-2027 г. са сред точките в дневния ред на заседанието. Парламентаристите ще трябва..

публикувано на 26.02.24 в 08:30

Продават и отдават под наем общински имоти във Враца

Общинските съветници от Враца ще обсъждат на следващото си заседание включване на обекти в програмата за управление на имоти – едни от тях се предлагат под наем, а други се продават. Заседанието на местния парламент е насрочено за 27 февруари и ще започне в 08.30 часа.  В списъка с недвижимите имоти, които се предлагат под наем има 48 ниви, лозя и гори,..

публикувано на 25.02.24 в 09:50

В Лом предоставят услуги за представителите на ромската общност

В Лом се проведе информационен ден, във връзка с реализирането на инициатива за предоставянето на комплекс от услуги за приобщаване и овластяване на ромите в община Лом. Ръководителят на проекта Альона Арсенова направи представяне на реализирания комплекс от дейности и постигнатите резултати. До момента 720 представители на ромската общност ползват..

публикувано на 25.02.24 в 09:30
Бюро по труда- Враца

Над 6800 са безработните във Врачанско

6867 мъже и жени в трудоспособна възраст от област Враца си търсят работа, това показват данните на трудовата борса в края на януари. Процентът на безработни в региона остава два пъти по-висок от нивото за страната, който към края на първия месец от годината е 5.85 на сто, а за Врачанско този процент е 11.2 на сто.  Най-трудно е да си намери човек..

публикувано на 25.02.24 в 09:10

Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции обсъдиха в Лом

Изпълнение на проекти за 171 млн. лева планират съвместно АПИ, общините Лом, Оряхово и Димово, и фондация "Рома-Лом".  Обществено обсъждане на Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции се проведе в Лом. Изпълнението на инфраструктурни, социални и културно-исторически проекти на стойност 171 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ са..

публикувано на 25.02.24 в 09:03

Овошки цъфнаха в Монтана

Близо 24 градуса бе в Монтана в началото на месеца. От тогава дневно-нощните температури са почти положителни. Това "подмами" някой видове овощни дръвчета да се събудят от зимния покой и вече има цъфнали сливи, а на места и кайсии. Топлото време събуди и пчелите, които се възползваха от разтворените цветове по дърветата. Леночка Ангелова , началник на..

публикувано на 25.02.24 в 08:47

Различни инициативи организират в монтанското село Долно Озирово

Облагородяване на селото, набиране на книги за библиотечния фонд и разрастване на шестте клуба по интереси - това са само част от идеите на жители, самодейци и кметското настоятелство в Долно Озирово. В момента се провежда благотворителен базар с различни изделия, направени от местните клубове по интереси. Това обясни за Радио ВИДИН  Камелия Петкова,..

публикувано на 24.02.24 в 15:23