Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видински ученици: "Пазете децата! Без жертви на пътя!"

Видинското училище "Любен Каравелов" отбеляза Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни злополуки, който е на 18 ноември. Програмата започна с изложба на детски рисунки и предаване по училищното радио. Ученици от 2-ри и 3-ти клас, учители и родители излязоха след това на шествие от кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Широка“ до кръстовището на пазара и обратно, като раздаваха флаери на пешеходците.

Училището прави различни мероприятия във връзка с безопасността на движението всяка година, каза Колетка Павлова, председател на комисията по безопасност на движението по пътищата в учебното заведение:

"Започнахме още преди месец време с конкурс за детски рисунки, подредена е изложба. Искаме да обърнем внимание не само на водачите на превозни средства да спазват правилника, но и на пешеходците, а и на самите деца, защото те са най-опасните, когато са на улицата. Да спазват правилата за движение, да пазят човешкия живот, защото той е безценен."


Да няма жертви на пътя, за това апелираха учениците:

"Да пазят децата... Да не оставят децата сами на пътя, защото може някоя кола да ги блъсне... Да няма жертви на пътя... Да внимават с всички хора на пътя... Всички да пресичат внимателно... Преди да пресичат трябва да се огледат внимателно... Да пресичат само на зелено, на жълто да се приготвят, а на червено да спрат."


Програмата завърши с презентация по темата, награждаване на рисунките от училищния конкурс и викторина за учениците от начален етап.


Репортаж от шествието, чуйте в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Мотоциклетист пострада при катастрофа във Видин

На 4 март в 16.40 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. „Цар Александър II“ в областния град между лек автомобил „БМВ“, шофиран от 73-годишен видинчанин и мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 34-годишен от с. Иново, съобщават от полицията във Видин . Мотоциклетистът е бил настанен за лечение във видинската болница.  При..

публикувано на 05.03.24 в 10:56

Пускат движението по новия участък Макреш-Бела от пътя Видин - Ботевград

Движението по новоизградения участък между с. Макреш и с. Бела от пътя Видин – Ботевград ще бъде пуснато днес – 5 март, след 15 ч. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на новоизградената отсечка, съобщават от ведомството. Участъкът е с дължина 13,6 км и  започва от разклона за Макреш и е до Бела...

обновено на 05.03.24 в 09:58

Център за високи постижения изграждат в Монтана

Центърът ще бъде разположен в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки "Проф. арх. Стефан Стефанов". Изграждането на новия център е пряко свързано с повишаване на качеството и обхвата на образованието и обучението. Гимназията в Монтана е единствената одобрена в областта, подчерта директорът инж. Красимира..

публикувано на 05.03.24 в 09:04

Враца има вече "Алея на дарителите"

Алеята беше открита навръх националния празник 3 март и е реализирана от местния "Ротари клуб". На специално изработените табла са представени със снимков материал и текст над 20 от най-големите дарители в града от XVIII век до наши дни, съобщи президентът на неправителствената организация Марин Георгиев . Идеята се е зародила миналата година, а..

публикувано на 05.03.24 в 07:31

Най-много висшисти в Северозапада има във Враца и Козлодуй

Според данните на Института за пазарна икономика един на всеки трима жители в двете общини са завършили ВУЗ. За Козлодуй процентът на висшистите даже е по-висок от този в областния център - съответно 35.08 на сто, а за Враца е 33.84%. Според анализаторите в атомната столица образователният ценз е основно изискване за наемане в сектора на енергетиката, а..

публикувано на 05.03.24 в 07:24

Модернизират уличното осветление в Мездра

Модернизират уличното осветление в Мездра и четири села от общината с близо 500 хил. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост. Уличното осветление ще бъде цялостно обновено в Мездра и селата Руска Бела, Дърманци, Моравица и Игнатица. В тези населени места ще бъдат демонтирани старите лампи и ще бъдат поставени нови 1400 LED осветителни..

публикувано на 04.03.24 в 17:00

Пътят Раковица-Старопатица е приоритетен за община Макреш

Пътят между селата Раковица и Старопатица е един от приоритетните обекти за тази година за община Макреш. Средства за ремонт на пътя са осигурени от държавния бюджет, обясни кметът на община Макреш Митко Антов:  "Приехме бюджета с решение на Общинския съвет. Приоритетите на общината винаги са били благоустрояване на населените места, социални..

публикувано на 04.03.24 в 15:31