Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Доброволци ремонтират къщата на самотна майка от Бело поле

Снимка: Фейсбук

Лео Кадели и доброволци от фейсбук платформата "Приятели, Помагайте!" започнаха ремонт на къщата на 26- годишна майка от видинското село Бело поле, която гледа двете си деца без доходи в полуразрушена къща.

"Започнахме рано ремонта. Повечето материали закупих с мои средства...За два дни ще успеем да направим ремонта...Очаквам още доброволци да се включат. Най- важното е децата да имат условия да живеят нормално...", каза за Радио Видин Лео Кадели.

Вижте още

Снимката на 13 юли 2020 година

Започна 11-то издание  Младежкият фестивал на изкуствата Тhe Bridge . Фестивалът, чийто традиционен домакин е Видин, заради пандемията, тази година ще се проведе онлайн и ще продължи до 17 юли. Един нов случай на Covid-19 е регистриран в област Видин през последното денонощие , сочат данните от Националната информационна система. В областите..

публикувано на 13.07.20 в 18:05

Започна записването в VIII клас по първо класиране

Списъците с приетите на  първо класиране  ученици в VIII клас са обявени  в училищата от област Видин . Бъдещите осмокласници  могат да проверят къде са приети  и онлайн като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес:  https://priem.mon.bg/  . Записванията започват от днес. "До 16 юли приетите ученици на първия етап на..

публикувано на 13.07.20 в 16:14

25 седмокласници не са приети след първо класиране в област Монтана

914 седмокласници са класирани по първо желание в приема в област Монтана . Записването е до 16 юли, включително . 939 ученици участват в приема след 7 клас в област Монтана. От тях 23-ма са от други региона на страната. 44 са заявените паралелки в Монтанско за 8 клас. Ако имат желание да се запишат, в училището в което са приети, кандидат-..

публикувано на 13.07.20 в 16:09

Учредиха Инициативен комитет в подкрепа на Корнелия Нинова във Видин

Видински социалисти, симпатизанти и граждани учредиха Инициативен комитет в подкрепа на Корнелия Нинова в предстоящия  избор за председател на БСП . За председател на Инициативния комитет е избран проф. Радослав Гайдарски, съобщи един от учредителите -  депутатът от левицата Филип Попов .    "Имахме много запитвания от членове на..

публикувано на 13.07.20 в 15:58

Монтират повече видеокамери в парковете на Монтана

Две екотоалетни, поставени в парк “Монтанензиум” в Монтана, са запалени през почивните дни , съобщи кметът Златко Живков: "Настоях за подмяна на кабините. Най-вероятно ще бъде образувано досъдебно производство. Моля, гражданите, ако имат сигнали и ако случайно са видели, да реагират. Ще запазим анонимността им." До..

публикувано на 13.07.20 в 14:55

Отрицателни са тестовете за коронавирус в детските градини в Монтана

Повече от половината педагози и помощен персонал на детските градини в Монтана са изследвани за коронавирус. Пробите са отрицателни , съобщи кметът Златко Живков. Към 400 души са заети с възпитанието на близо 2 000 деца, посещаващи градините и яслите в Монтана. "За наша радост те са отрицателни. В момента чакаме резултатите на PCR тестовете..

публикувано на 13.07.20 в 14:24

По- ниски сметки за парното във Враца

Готови са изравнителните сметки за парно и топла вода на врачани за изминалия отоплителен сезон. Според "Топлофикация", която има около 8 000 битови абонати, има намаление в онова, което ще плащат потребителите на услугата. От фирмата са изчислили, че в сравнение с тарифите от предходния отоплителен сезон, абонатите ще платят с 5.49% по-малко..

публикувано на 13.07.20 в 13:55