Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Юга" запази традицията и победи "Севера" в "Мача на звездите"

14
Снимка: Радио ВИДИН

Отборът на "Юга" продължи серията си от победи и в 13-тото издание на баскетболния "Мач на звездите", побеждавайки категорично "Севера" с резултат 69:53 точки.

"Мачът на звездите" е запазена марка на Видин в националната АНТИСПИН кампания. Организатори са Община Видин, Регионалното управление на образованието, Общинският съвет по наркотични вещества, Общинският младежки съвет за превенция на зависимости и Баскетболен клуб "Видабаскет". Радио ВИДИН за пореден път беше традиционен медиен партньор на звездния мач и излъчи голямото събитие във Фейсбук.

Мачът започна бавно, като темпото беше накъсано. Отборът на "Севера", който беше символичен домакин, направи дебют на новата си екипировка, която беше в лилав цвят. Опонентите от "Юга" бяха изцяло в зелен свят. Символичният гост влезе по-добре в срещата, показвайки по-голяма съсредоточеност. Две минути преди края на първата четвъртина резултатът беше 12:6 в полза на Юга, а Севера се възползва от правото си на таймаут, за да навакса разликата. Първата част от първото полувреме завърши при резултат 16:13 за Юга, като в последните 2 минути Севера показа по-добър завършващ удар.

И през втората част по-класен от отборите беше този на Юга, печелейки четвъртината с 16:8, което даде изражение на резултата след първото полувреме 32:21.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха драстично. Юга нападаше по-често и бележеше точка след точка, докато отбора на Севера грешеше лесни разигравания. Две минути преди края на третата четвъртина резултата стана 52:34 за Юга след важна тройка от състезател на отбора. 

В последните минути двата отбора демонстрираха настроение и играха за забавление на публиката. Финалната сирена дойде при резултат 69:53 за отбора на Юга, който намали оборотите в последните 6 минути. Преходната купа на победителите връчи зам. кмета на Видин Венци Пасков. Плакети за участие в мача получиха представители на всичките училища, които имат в звездните тимове.

За най-полезен играч беше отличен Деян Емилов от Юга. Наградата му,  баскетболна топка с автографите на баскетболистите от мача  беше връчена по традиция от директора на Радио Видин Огнян Първулов.

Зала "Фестивална" за пореден път беше препълнена и нямаше свободно място. Феновете на баскетбола се насладиха на шоуто, което изнесоха двете баскетболни формации. Малките баскетболни "звездички" от първи до трети клас подгряха големия мач с демонстративен такъв. Публиката участва в няколко игри, като кулминацията беше стрелба от центъра на баскетболното игрище. Победителят Валентин Николов спечели паричната награда, отбелязвайки прецизно.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

Два пожара горяха в село Воднянци

На четири сигнала за пожари в областния град са реагирали видинските огнеборци през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР-Видин. Гасени са запалени сухи треви и отпадъци, няма материални щети.   В съботния ден  след постъпил сигнал в 12.27 часа, огнеборците гасили пожар в частен имот в с. Воднянци . Пламъците унищожили 30 кв.м от..

публикувано на 29.07.24 в 11:49

Деца от Вършец ще нарисуват най-дългата рисунка на асфалт

Най-дългата рисунка на асфалт в област Монтана  ще нарисуват децата от Вършец следващата неделя. В три последователни дни ще се проведе Фестивал на забавленията, като част от проявите, посветени на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" За първи път, по повод „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец, се..

публикувано на 29.07.24 в 11:33

Международният фолклорен фестивал "Балканът пее и танцува" отново на берковска сцена

След няколкогодишно прекъсване НЧ „Иван Вазов 1872" и Община Берковица възстановяват Международният фолклорен фестивал „Балканът пее и танцува".  Той ще се проведе на 7 и 8 септември 2024 г. като част от програмата за празника на Берковица. Целта на фолклорния фестивал е да възроди своя облик на достоен пазител на българското нематериално..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

Видинчанин е задържан за притежание на наркотици

32-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици, съобщават от полицията във Видин . Мъжът бил спрян за проверка пред вход на жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“.  При извършен личен обиск  криминалистите открили три пликчета с бяло кристално вещество, реагирало на кокаин при полевия..

публикувано на 29.07.24 в 10:46

Лек автомобил катастрофира в село Чирен

Лек автомобил е катастрофирал във врачанското село Чирен, съобщават от ОД на МВР-Враца.  Малко след полунощ, в село Чирен,  поради несъобразена скорост е катастрофирал лек автомобил, който се е блъснал в друга лека кола, в пътен знак  и в каменен зид. Н яма пострадали , нанесени са само материални щети. Водачът е тестван за..

публикувано на 29.07.24 в 10:03

Жълт код за високи температури

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли. Сред тях са Видин, Монтана и Враца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево.  Следобед над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и..

публикувано на 29.07.24 в 07:50