Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Коледа в приюта при отец Иван

Печено прасе ще има на празничната трапеза в монтанското село Якимово

"Месо сме дали на всички, които искат, имаме трапезария, но в нея е студено, защото парното се развали", каза за радио Видин отец Иван.

За Новата година ще се заколи и бивол.

  В приюта със 70 къщи живеят 200 души.

За сега хранителните запаси са достатъчни, но дървата за огрев са в ограничени количества.

Вижте още

Режисьор от Видин драматизира приказки в театър без сцена

Домашен театър ще разказва приказки за малки и големи на живо в интернет.   Инициативата е на режисьора от Видин Малин Маринов , който в началото на пандемията стартира експериментално своя формат, а сега вече подготвя първата си официална премиера. Идеята е да се подготвят представления по произведения на български автори и народни приказки, които..

обновено на 20.01.21 в 12:30

Едва 25% от задължените видински фирми са подали декларации пред НАП

  До края на януари 2021 година предприятията и самоосигуряващи се лица, които през четвъртото тримесечие на 2020 година са платили на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения, наем или доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ и са удържали авансов данък върху тези доходи, трябва да подадат декларация за дължими данъци по..

публикувано на 20.01.21 в 12:00

Над 20 хиляди са жителите на община Мездра в края на 2020 година

По данни на служба ГРАО, в края на 2020 година жителите по постоянен адрес в община Мездра са 20 459, а в общинския център 11 579. С най-много жители остава село Зверино 1 565 , следвано от Моравица с 674, трето е село Боденец с 551 жители, четвърто Игнатица с 502 и пето Долна Кремена с 486 жители. На другия полюс, най-малобройно..

публикувано на 20.01.21 в 11:20

Хванаха мъж, ползвал електроенергия незаконно

Служители на група за противодействие на общата престъпност при РУ- Лом са извършили проверка в частен дом в село Ковачица. В имота живеел 29-годишен жител на селото, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Монтана. При проверката е установено, че младежът е успял да се включи незаконно към електрическата мрежа, собственост на електроразпределителна..

публикувано на 20.01.21 в 11:11

Непълнолетен и с мъж без книжка зад волана

При проверка на лек автомобил в село Рогозен, управляван от 48-годишен жител на селото, проверявящите служители на "Пътна полиция" са установили, че водачът е с отнето свидетелство за правоуправление на МПС. Регистрационните табели на колата са свалени и иззети- съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Враца. В град Козлодуй е извършена проверка..

публикувано на 20.01.21 в 10:52

Намаляват активните случаи на коронавирус във Видин

По данни на Регионалната здравна инспекция във Видин, за последното денонощие има регистрирани 7 нови случая на коронавирус в областта. На 3 от лицата са взети проби във видинската PCR лаборатория, а 4 лица са изследвани с бърз антигенен тест, съобщават от пресслужбата на областната администрация. Всички новозаразени са от община Видин...

публикувано на 20.01.21 в 10:12
областна дирекция на мвр враца полиция

Повече престъпленията заради наркотици отчитат във Врачанско

Ръст в престъпленията, свързани с разпространение на наркотици през миналата година,  в сравнение с 2019-та отчитат от Общинския съвет по наркотични дейности във Враца.  Анализът за изминалата година сочи още, че 12 зависими от дрогата лица  са били настанени за лечение. Те са били въдворени в Центъра за психично здраве. На метадонова програма..

публикувано на 20.01.21 в 10:03