Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от Крушовица ще получават месечна стипендия

Снимка: Архив

Трима стипендианти от основното училище "Христо Ботев" в село Крушовица, Врачанско, ще получават по 50 лева месечно в рамките на 6-те месеца от втория учебен срок. Средствата ще дари Александър Миланов, който е бивш възпитаник на учебното заведение. Преди време той учреди стипендиантска програма, която кръсти на баба си Юлия. За да спечелят средства от нея, децата, които учат в начален курс, трябваше да нарисуват картина на тема „Най-добрия човек, когото познавам“

"Тази инициатива насърчава децата да бъдат креативни в това да разкажат за най-добрия човек, който познават.  Ние нямаме фаворити, няма да гледаме приходите на семейството. Искаме да се вдъхновим от самите деца - от техния труд и това, което те ни представят", казва Александър Миланов.

В инициативата се включиха близо 20 деца от училището. Към всяка творба има кратък текст, който я пояснява. Петокласниците, шестокласниците и седмокласниците писаха съчинение, разказ или есе на същата тема. За всяко дете учител от училището подготви кратка характеристика, в която да посочи силните страни на детето, които то развива, въпреки трудните условия, в които живее и учи. Утре, 10ти януари, в основното училище „Христо Ботев“ ще бъдат отличени тримата избрани стипендианти.


Вижте още

Снимката на 31 март 2020 година

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. Отменя се заповедта за задължителното носене на маски на открити и..

публикувано на 31.03.20 в 18:06

В Кула насърчават образованите родители

Променят размера на отпусканата еднократна помощ за новородено/осиновено дете до 3 годишна възраст в Кулско.  Решението е взето на заседание на Общински съвет Кула по предложение на групата на ВМРО-БНД.  Вместо досегашните 150 лв. за всяко дете, в общината вече ще има диференциация според степента на образование на родителите.  За майка с основно..

публикувано на 31.03.20 в 17:38

Бързо се изчерпват маските във видинските аптеки

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. "След наредбите се получи малка паника сред населението. Вчера..

публикувано на 31.03.20 в 17:24

Заводът за автомобилни компоненти в Мездра няма да работи до 12 арпил

Удължава се с една седмица временното преустановяване на работа на заводите за производство на автомобилни компоненти в Мездра и Карнобат , информират от ръководството на "СЕ Борднетце - България" ЕООД. Така вместо до 5 април, двете локации ще останат затворени до 12 април 2020 г. (включително). Решението е взето, предвид епидемиологичната..

публикувано на 31.03.20 в 17:19

Още 18 под карантина във Враца

Още 18 жители на област Враца са поставени под карантина за последните 24 часа , като все още се чакат пробите за коронавирус от националната реферетнта лаборатория  на седем души. Пробите са взети на двама врачани в МБАЛ "Христо Ботев", на човек под домашно наблюдение и на един човек от болницата в Козлодуй. 14 души пък са били в..

публикувано на 31.03.20 в 16:59

Косят тревните площи в Монтана, скоро пускат и фонтаните

В Монтана започна косенето на тревните площи. Това ще е един от основните ангажименти през следващите шест месеца.  Към 600 декара зелена тревна площ има града,  съобщи кметът Златко Живков: "Първите дни на април започва шестмесечният период за косенето, на територията на цялата  община. Изключително важно действие. Голяма част от..

публикувано на 31.03.20 в 16:23

Преустановяват отпускането на бързи кредити

Голяма част от фирмите за бързи кредити спряха отпускането на заеми, преустановени са и заемите от банки. Към момента разсрочване на вноските на длъжници не се прави. Това каза Моника Пламенова- офис мениджър на една от големите фирми за бързи кредити: " Към днешна дата не отпускаме бързи кредити. Не се отпускат, защото бързите кредити работят в..

публикувано на 31.03.20 в 16:10