Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Награждават ученици, отличени в конкурса "Добрите дела" в Берковица

Снимка: Община Берковица

В Берковица ще наградят отличените ученици в конкурса „Добрите дела“. Церемонията ще се състои в детски център "Камбанка".

Конкурсът е организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и има за цел да насърчава добрите изяви на децата, каза заместник кметът на Общината Радослав Найденов:

"За наша радост стартирането на конкурса през 2014 година беше със около 30 участника, а днес ще наградим над 150 деца. Ние като Община и аз като председател на Комисията, се радвам че основната ни работа е в посока превенция, не да наказваме, а да стимулираме добрите дела и добрите изяви на нашите малки съграждани и това сме го приели като основно предизвикателство и цел. Да правим превенция, а не да вървим след събитията."


За всички участници в конкурса са подготвени награди.

"Вярваме, че по този начин правим малка инвестиция за бъдещи големи успехи"- каза още Радослав Найденов.

Конкурсът "Добрите дела" се радва на голям интерес, а със стимулиране на добрите изяви на децата са ангажирани редица институции, общественици и родители. Церемонията по награждаване на отличените участници в конкурса ще започне в 17,30 часа в детски център "Камбанка".  

Вижте още

Във Враца организират празник за децата

Творчески работилници, ателиета, много игри и забавления е подготвила за децата Община Враца в четвъртото издание на празник „Усмивка”, който ще се проведе на 3 юли, от 10 ч., пред сградата на местната администрация. Освен традиционните ателиета за оцветяване на гипсови фигурки, рисунки на лице и прически, картини с нудели, стъклопис, квилинг,..

публикувано на 20.06.21 в 15:40

Предлагат превръщането на Видин в свободна икономическа зона

Концепция за превръщането на Видин в Свободна икономическа зона на среща-дискусия ще представи проф. Димитър Тадаръков . "В понеделник ще представя отворена концепция за развитието на община Видин като свободна икономическа зона, заедно с това и очертаването на свободна индустриална зона. Видин ще бъде третия град, който евентуално с решение на..

публикувано на 20.06.21 в 15:05

Ситуацията в Лом е овладяна, ще се иска помощ от държавата

Работата по отводняването, премахването на падналите дървета и почистването на улиците в Лом продължава и в момента. Ситуацията е овладяна, каза кметът Георги Гаврилов . "Проблемът е, че след 18 часа в рамките на 15 минути се изляха около 25 литра на квадратен метър, придружени със силен вятър, повалени бяха клони от дървета, цели дървета, а..

публикувано на 20.06.21 в 14:00

Освежават пешеходните пътеки в Белоградчик

Освежаване на маркировката на пешеходните пътеки в Белоградчик започнаха екипи на общината.  С приоритет се работи по обновяване на тези в централната градска част, пред детските заведения и най-оживените кръстовища в града.  Дейностите по пребоядисване на пътната маркировка се осъществяват при спазването на всички законоустановени изисквания. В..

публикувано на 20.06.21 в 13:52

Над 120 кучета представени на изложба

Кучета от цяла България са представени на юбилейната киноложка изложба в Монтана, каза Аврам Петков , председател на клуба за Българско овчарско куче. "Двайстата изложба е тази, юбилейна, традиционна е. Имаме кучета от цяла България, участниците са 122, най-много са овчарските кучета - 80. Има разделение в класовете - бебе от 3 до 6 месеца,..

публикувано на 20.06.21 в 13:45

Модернизират парка в Берковица

Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка в парк „Здравец“ се подписа в Община Берковица. Това е втори етап на проекта за подобряване на туристическата инфраструктура, водеща към атракции в парк „Здравец“. Стойността на договора за изпълнение на СМР на обекта е в размер на 180 773.84 лв. без ДДС. В парк „Здравец“ се предвижда..

публикувано на 20.06.21 в 13:00

Дъжд и ураганен вятър наводниха снощи Лом

Пороен дъжд, придружен с ураганен вятър наводниха Лом, изровиха градски улици и републиканския път II-11 (ул. „Ковачишка“), има и десетки паднали дървета и скъсани ел. проводници. Цели квартали останаха без ток за близо два часа.  Бурята потроши асфалтови настилки и наводни мазета, отнесе и покрив на бензиностанция.  Десетки коли се оказаха..

публикувано на 20.06.21 в 08:50