Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Видинското училище по изкуствата получи дарение

Снимка: Св.св

Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин получи дарение от дрехи и обувки. Дарението е от видинчанка, която живее в Англия.

"Дарението което получихме днес е от Англия, то е от г-жа Павлова, видински гражданин, но живеещ и работещ в Лондон. Дарението се състои от дрехи и обувки, предназначено е за социално слаби деца, в неравностойно състояние. Ученици които са със специални образователни подробности и имат нужда от тази помощ. Не е още разопаковано, това са нови дрехи, нови обувки за ученици. Тепърва предстои ние да ги разпределим.", каза директорът на видинското училище Бисерка Каменова.

В знак на благодарност учениците зарадваха дарителката с ръчно изработени картички.

Вижте още

Хванаха жител на Бойница, шофирал дрогиран във Враца

Във Враца снощи е спрян за проверка лек автомобил, в който пътували две лица от област Видин. Пробата с техническо средство е отчела положителен резултат  за употреба на канабис и амфетамин от водача- 26-годишен жител на село Бойница. В 21-годишна жителка на град Кула, е открита сгъвка, съдържаща канабис. Образувани са досъдебни производства,..

публикувано на 27.01.21 в 09:23

Общинските съветници в Кула се събират на първото си заседание за тази година

На свое заседание вчера постоянните комисии към Общински съвет– Кула разгледаха внесените за обсъждане материали, които предстоят да бъдат гласувани на януарската сесия на Общинския съвет днес.  Януари е тежък месец, тъй като се изготвят отчети и планове за новата години по различните общински програми и стратегии и се предлага за обсъждане бюджета..

публикувано на 27.01.21 в 09:01

Тестват учителите в Берковица за COVID-19

Днес по график между 10 и 13 часа педагозите от община Берковица ще бъдат тествани за COVID-19. Близо 35 % от педагогическия персонал е изявил желание да бъде тестван с бързи антигенни тестове. Пробите ще се извършват в здравните кабинети на учебните заведения от два екипа. Тестването е безплатно и доброволно и цели да се намали възможността..

публикувано на 27.01.21 в 08:20

36 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

827 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Положителни са 5,3% от направените 15 656 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Според тях за последните 24 часа в област Враца са регистрирани 25 заболели, в Монтана 6 и във Видин 5. В болница в страната се лекуват 2 818 пациенти, от които 281 са в..

публикувано на 27.01.21 в 07:27

Снимката на 26 януари 2021 година

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април. Това стана ясно след заседание на Министерския съвет, което беше предхождано от работно съвещание при премиера Борисов. Министър председателят разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките...

публикувано на 26.01.21 в 18:00

Търсят служители в Центъра за обществена подкрепа в Белоградчик

Логопед, психолог, педагог и един специален педагог се търсят за работа в Центъра за обществена подкрепа в Община Белоградчик , според обява, публикувана на сайта на общината.  За всички длъжности се изисква висше образование със степен бакалавър. Другото изискване е кандидатите да имат поне една година стаж по специалността. Допълнителните..

публикувано на 26.01.21 в 16:49

Имунизация през февруари очакват в Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница

Направен е списък на хората от Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница (домуващи и персонал) , които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Социалните заведения в общината са четири. В тях са настанени 55 лица с психични разстройства. Разрешение за поставяне на ваксините е поискано и от техни близки , каза кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:04