Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училища във Враца са в грипна ваканция

Снимка: Жоро Александров

Над 20 училища и гимназии в област Враца спряха учебни занятия, а неочакваната ваканция ще продължи до сряда. В истинска надпревара за разпускането на учебни заведения се превърнаха двата последни дни на миналата седмица.

След като стана ясно, че в регионална здравна инспекция – Враца няма достатъчно болни, което да даде основание на директорът д-р Орлин Димитров да обяви грипна епидемия, заваляха уведомления от директорите, че в класните стаи присъстват над 30% от обучаемите.

Законът в този случай предвижда изпращането на предписание до регионалното управление на образованието и издаването на заповед за прекратяване на учебния процес от неговия началник Галина Евденова.

На фона на тази истинска грипна ваканция, от Регионалната здравна инспекция във Враца продължават да твърдят, че няма достатъчно болни за обявяването на грипна епидемия. Констатираните остри респираторни заболявания на територията на областта за миналата седмица са малко над 100, а за да се прибегне към крайни мерки са нужни над 220 болни на 10 000 души население.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мъж счупи стъклата на няколко автомобила в Берковица

Задържаха мъж, счупил предни панорамни и странични стъкла на 4 автомобила  в Берковица  през почивните дни, съобщиха от полицията в Мнтана.  На 20.05.2024 г. в полицейското управление постъпила жалба от 35-годишна местна жителка, която съобщила, че предишната нощ било счупено предното панорамно стъкло на лекия ѝ автомобил "Дачия Дъстър",..

публикувано на 21.05.24 в 11:15

71 глоби за товарни автомобили са съставени за седмица във Видинско

71 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили са засечени в област Видин при едноседмичната операция по линия на Roadpol, съобщават от полицията във Видин.  В хода на операцията от 13 до 19 май , за тази година по пътищата в област Видин, екипите са  проверили 330 товарни автомобили. Установени са 31 случая на водачи без..

публикувано на 21.05.24 в 11:06

Асфалтират обходния път на Враца

Временно е ограничено движението за всички моторни превозни средства по обходния път на Враца в посока Видин, поради частични ремонти на асфалтовата настилка. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва през град Враца и се регулира от пътни знаци и сигналисти.

публикувано на 21.05.24 в 10:51
Снимката е илюстративна

Младеж без книжка и дрогиран шофирал в Хърлец

24-годишен, неправоспособен водач от село Търнак са заловили  полицаи от Козлодуй, съобщават от полицията във Враца .  Служителите на реда са спрели з а проверка лек автомобил "Форд Галакси"   в село Хърлец  около 19:50 часа вчера.  На водача е извършена проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство "Drug Test 5000", като..

публикувано на 21.05.24 в 10:15

Международен младежки музикален форум започва във Враца

33-то издание на Международния младежки музикален форум започва във Враца.  Програмата на легендарния музикален фестивал е още по-пъстра и многообразна, с участието на талантливи музиканти, лауреати на престижни конкурси, както и наложили вече имената си инструменталисти и певци, в поредица от концерти на Симфониета-Враца в градската концертна зала...

публикувано на 21.05.24 в 09:05

Нов паркинг е изграден във Враца

Още един паркинг има във Враца. Добрата новина съобщи кметът на града Калин Каменов. Обновеното междублоково пространство се намира в най-големия жилищен комплекс в града – „Дъбника". То разполага с 80 места за паркиране. От градската управа се надяват завършването на големия паркинг да сложи ред в безразборното паркиране в квартала и да приучи..

публикувано на 21.05.24 в 08:46
Служебният министър на туризма Евтим Милошев

Министърът на туризма на среща с местната власт в Монтана

Служебният министър на туризма Евтим Милошев ще е в Монтана днес. В 11 часа при областния управител Ивайло Антонов той ще има среща с кметовете на 11-те общини от региона. Заедно с представители на туристическия бранш ще обсъдят проблемите и предизвикателствата пред туризма, в тази част на Северозападна България. След срещата се предвижда министърът..

публикувано на 21.05.24 в 08:20