Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Редица нарушения в ДКЦ-1 и "Обредни дейности" във Враца

Снимка: Жоро Александров

Вътрешни одитори на общинската управа във Враца са констатирали 14 нарушения в общинското предприятие „Обредни дейности“, това обяви пред медиите кметът Калин Каменов. Те трябва да бъдат отстранени до края на месеца, допълни градоначалникът.

„Даден е едномесечен срок за отстраняване на всичките констатирани 14 предписания. Надявам се това да се случи, в противен случай ще последват дисциплинарни наказания“, каза Каменов.

Отделно от това в ход е и проверка на Диагностично-консултативен център-1. Въпросът за нея повдигна съветникът от БСП Иван Иванов. Той настоя да се запознае с доклада, извършен в ДКЦ-1. На редовното заседание през януари Каменов обясни, че докладът от одита е в общинския съвет.

Периодът на проверка на общинското здравно заведение, чиито управител е Огнян Тошев, е доста дълъг – от януари 2013 до юни 2018 г.

„Открити са доста нарушения, както по отношение на работата, така и на финансовата документация. Материалите от одита са изпратени до общинския съвет, който е принципал на ДКЦ-1. Вероятно на следващата сесия ще бъдат обсъждани мерките и санкциите към управителя заради допуснатите нарушения“, каза още Каменов.


Вижте още

Снимката на 16 април 2021 година

Добре върви ваксинирането срещу COVID-19 в област Видин. Между 200 и 300 души се ваксинират ежедневно, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. От днес отпадат някои от ограниченията , въведени у нас заради коронавируса. Работа подновяват магазините, разположени в търговските центрове.  Областната Комисията..

публикувано на 16.04.21 в 18:00

Фонтаните в центъра на Монтана ще заработят тази неделя

Усилено косене и миене на улиците по график започва  преди предстоящите Великденски празници в  Монтана , съобщи кметът Златко Живков. Пред журналисти той разказа къде продължава възстановяването на междублокови пространства, зелени площи и паркинги, като по думите му работата е съобразена с интересите на гражданите. Повече от 40 искания за..

публикувано на 16.04.21 в 17:11

Великденски конкурс обявиха в село Зли дол

Конкурс "Великден светъл празник" обявиха от Народно читалище "Искър - 2004г'’  в село Зли дол, община Мездра .  Инициативата ще се проведе в две категории - за най-оригинално великденско яйце и за най-красива великденска украса, изработена ръчно.  Участниците в конкурса ще бъдат оценени от комисия и ще бъдат наградени с грамоти и предметни..

публикувано на 16.04.21 в 17:02

Искрен Красимиров на патриотична обиколка в село Хърлец

От Хърлец започна новата патриотична обиколка на Искрен Красимиров - режисьор, актьор и преподавател, автор на проекта "Незабравимата България". Уроците по родолюбие, които патриотът представя чрез художествено-документални филми, започнаха с лентата "Българската княгиня" - посветена на Райна Княгиня и Георги Бенковски. "Поредното ми турне на..

публикувано на 16.04.21 в 16:51

Осигуряват работа на 153 безработни от Монтанско

Областната Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе онлайн заседание. На него бе одобрена Регионалната програма за заетост на област Монтана, която в срок до 20 април ще бъде изпратена в социалното министерство за утвърждаване.  Програмата има за цел да допринесе за повишаване на заетостта, намаляване безработицата и повишаване..

публикувано на 16.04.21 в 16:44

Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз достъп до новото трасе на Е79

Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп до трасето на път Е79 Мездра - Ботевград, а х ората от селото и туристите, посещаващи манастира "Св. Николай", ще имат връзка с републиканския път. Това стана ясно на среща между председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и представители на инициативен комитет от Скравена, във..

публикувано на 16.04.21 в 15:39

Бъдещи световни звезди застават пред видинска публика

Арии и дуети от оперната класика ще представят местната симфониета и НМА "Панчо Владигеров" под диригентството на маестро Ивайло Кринчев от Старозагорската опера. "Тази вечер каня всички любители на музиката, тъй като това са най-добрите студенти, бъдещите оперни звезди на България и по света. Програмата ще е изключително разнообразна и красива"...

публикувано на 16.04.21 в 12:25