Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинските сестри от Козлодуй ще се срещнат с министъра на здравеопазването

Снимка: Радио Видин

Медицински сестри от козлодуйската болница ще се срещнат днес с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Пред него те ще изложат проблема с ниските възнаграждения, записани в новите им трудови договори, които те отказват да подпишат. Това обясни старшата акушерка Силвия Оприцова:
"Парите не стигат до тези хора, които изпълняват медицинските дейности, включително и до лекарите. Пък един лекар каква заплата има, след като ние сме с 580 в момента, което са ни предложили и ние не сме подписали? Да му покажем как стоят нещата. Надявам се той наистина да не знае, защото иначе властта няма никакво оправдание да не знае, че цяло съсловие мизерства, бедства и дотира повече от 10 години здравеопазването в страната."
Срещата е насрочена за 12 часа в Министерството на здравеопазването. Медицинските сестри протестираха за пореден път заради ниското възнаграждение в неделя. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Медицинските сестри от Козлодуй отново излязоха на протест

Медици от болницата в Козлодуй и граждани протестираха срещу ниското заплащане на труда на медицинските сестри в общинските лечебни заведения и проблемите в тях.  Медицински сестри от Общинската болница в Козлодуй се събраха на пореден протест срещу..

публикувано на 03.02.19 в 11:56

КНСБ: Срещата на министър Ананиев с медиците в Козлодуй е гасене на пожар

Министър Кирил Ананиев ще се срещне в понеделник с медицинските сестри в Козлодуй , които отказаха да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, което им отреждат – 580 лв. Като „гасене на пожар“ оцени това посещение д-р..

обновено на 01.02.19 в 10:49

Медиците от козлодуйската болница протестираха

Медицинският персонал на общинската болница в Козлодуй излезе на протест тази сутрин. Медиците отказват да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, заложено в тях. Заплатите са малко над минималните за страната,..

публикувано на 31.01.19 в 10:58

Медицински сестри от Козлодуй отказаха да подпишат договори заради ниското заплащане

Медицински сестри от общинската болница в Козлодуй колективно отказаха да подпишат трудовите си договори в знак на протест срещу ниското заплащане на работата им.  Протестът на медиците от Козлодуйската болница не е срещу ръководството на..

публикувано на 31.01.19 в 09:55
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители...

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда..

публикувано на 13.07.24 в 15:05