Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова специалност откри Русенският университет във Видин

2
Граждански диалог за образованието се проведе в Конферентния център на областната администрация във Видин.
Снимка: Радио ВИДИН

Нова специалност- "Начална педагогика", е открита във видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това съобщи административният директор на филиала Момчил Станков по време на форум за образованието във Видин:


"Във филиала в момента има 435 бакалаври, 60 магистри, почти сме запълнили план-приема за тази година. От днес вече имаме Начална педагогика, предучилищна. Ние вече нямаме място в нашата сграда, бих искал за съдействие да се разшири базата. Ние ще си направим ремонта с предоставяне на още 2 етажа или на друга сграда."


Събитието е част от Платформата за граждански диалози "Европа в нашия дом". На срещата присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народният представител от ГЕРБ - Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева, кметът на община Видин Огнян Ценков, началникът на Регионалното управление на образованието-Видин Веселка Асенова, кметове и председатели на общински съвети от областта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Археолозите разкриват нови находки в Рациария

Нови помещения от римската баня, някои фигури и костни материали са открити при археологическите разкопки в Рациария край село Арчар. Това показва, че античният град се е развивал много, каза ръководителят на екипа от археолози доц. д-р Здравко Димитров  от Националния археологически институт с музей при БАН .   Повече от месец се..

публикувано на 25.09.24 в 15:09
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37
РЗИ-Монтана

Болен от ку-треска е регистриран в Монтанско

Първи случай на ку-треска регистрираха в област Монтана . Инфекциозното заболяване се среща сравнително рядко, с изключение на отделни епидемични взривове в някои райони на страната. Болният е мъж на 39 години от община Монтана. Лекуван е в инфекциозно отделение на болницата в Монтана, уточни Елена Тодорова, от Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 25.09.24 в 14:16

Творци ще почетат Николай Хайтов в Мездра

Творците от Литературен клуб "Христо Ботев" в Мездра и читалищната библиотека организират вечер, посветена на 105 години от рождението на писателя Николай Хайтов . Организаторите канят всички почитатели на творчеството му да вземат участие в проявата, по време на която ще бъдат обсъдени негови произведения, ще бъдат припомнени факти от живота..

публикувано на 25.09.24 в 14:00

Села в община Мездра имат влошени показатели на водата

При някои домакинства в села с воден режим в община Мездра питейната вода е с влошени микробиологични показатели. Това показват данните от изследванията на Регионалната здравна инспекция във Враца. През миналата седмица са проверени 12 населени места в общината. Взети са проби от 14 потребители. Резултатите показват, че питейната вода в пет..

публикувано на 25.09.24 в 13:00

Четирима съдебни заседатели се търсят в Лом

В община Лом е открита процедура за определяне на четирима съдебни заседатели за Окръжния съд в Монтана, съобщават от местната управа. Изискването към кандидатите е да са дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години. Да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не страдат от психически..

публикувано на 25.09.24 в 11:18

Влак блъсна жена във Враца

Влак е блъснал жена на жп линията във Враца, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал на 24 септември, около 20:45 часа.  Към момента жената е с неустановена самоличност.  Образувано е досъдебно производство за причиняване на тежка или средна телесна повреда.

публикувано на 25.09.24 в 10:08