Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Детски спектакъл тръгва на турне в Северозапада

Снимка: Калин Тодоров

"Надхитряне" на Монтанския драматичен театър е по мотиви от български народни приказки.

Автор на драматизацията и режисьор е Ирина Димитрова. Участват актьорите Тихомир Иванов, Димитрина Проданова, Мила Топалова и Асен Таков.

През месец март представлението ще се играе 12 пъти, каза за радио Видин пиарът на културната институция в Монтана, Калин Тодоров.

Детският спектакъл гостува на 12, 19, 20, 21, 26 и 27 март в градовете Бяла Слатина, Кнежа, Враца и Монтана.

Вижте още

Лекари в Монтана отстраниха 12-килограмов тумор

Хирургическа операция за отстраняване на рядко срещан 12-килограмов тумор на матката извърши екипът на д-р Захари Николов , завеждащ отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“- Монтана . Пациентката е в пенсионна възраст, която при приемането съобщава за силни болки и бързо нарастване на корема през последния месец. В..

публикувано на 09.02.23 в 15:20

Правят здравен статус на децата и учениците в област Монтана

Медицинските специалисти в детските градини и училища в област Монтана трябва да извършат анализ на здравословното състояние на обслужваните от тях градини и училища, съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).  До 30 март въз основа на получените данни от личния лекар медицинските специалисти трябва да  изпратят изготвения анализ..

публикувано на 09.02.23 в 15:08

Във Видин представят документален филм и спектакъл в памет на Левски

Паметно честване по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски организират Видински комитет "Васил Левски", Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" и Община Видин . Честването ще е на 15 февруари в драматичния театър, каза Ивайло Милушев от комитет "Васил Левски", който е и директор на..

публикувано на 09.02.23 в 13:50

Видинско училище с кампания в подкрепа на бедстващи ученици и учители в Турция

Видинското училище "Иван Вазов" започна кампания за набиране на средства в помощ на бедстващи ученици и учители от Кахраманмараш , където бе епицентърът на разрушителните земетресения в Турция. Инициативата представи директорът Пролетка Цветкова: "Обявихме инициативата, тъй като едно от училищата в Кахраманмараш е наш партньор по проект..

публикувано на 09.02.23 в 13:44

В Мездра започна събирането на дарения за пострадалите в Турция и Сирия

Община Мездра се присъедини към Националната кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г., обявена от Българския Червен кръст (БЧК). Материални дарения се приемат всеки ден от 9:00 до 16:00 часа в Общинския център за социални услуги и дейности ,..

публикувано на 09.02.23 в 09:12

Обявиха свободни места за граничари в Северозападна България

23 свободни места за гранични полицаи в Северозападна България обяви Главна дирекция „Гранична полиция“. По две вакантни длъжности има в Граничните контролно-пропускателни пунктове Видин и Оряхово, общо 16 са свободните места на Граничните пунктове Брегово и Връшка чука.  За запълването на вакантните длъжности е организиран конкурс за..

публикувано на 09.02.23 в 08:49

Започва ски сезонът във Враца

Обилният снеговалеж от последните дни и отрицателните температури помогнаха най-сетне сезонът за скиорите във Враца да бъде открит. Очаква се в петък да бъде даде официалния му старт, съобщиха хората по поддръжка на ски пистите край хижа „Пършевица". В петък влекът ще работи от 10:00 - 14:00 часа. Целодневната карта за него ще се продава по 20 лева. В..

публикувано на 09.02.23 в 08:11