Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

63-годишен монтанчанин загина при катастрофа в Медовница

Снимка: Радио ВИДИН

Инцидентът е станал в неделя около 12.45 часа на ул.“Първа“ в селото.

Автомобилът е пътувал от Монтана към Видин, като при движение с несъобразена скорост с пътните знаци и пътната маркировка /непрекъсната осева линия/ на ляв завой навлиза в насрещната лента и блъска в предната част насрещно движещ се ТИР, шофиран от 57-годишен македонски гражданин.

Направената проба с дрегер за наличие на алкохол на шофьора на тежкотоварния автомобил не е отчела наличие на алкохол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

АПИ: Напредват строителните дейности на трасето "Ботевград-Мездра"

Напредва изпълнението на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето "Ботевград-Мездра", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). В подлеза на п. в. "Мездра" /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по..

публикувано на 03.08.24 в 16:00

Кулското село Чичил празнува днес

Най- малкото село в община Кула, село Чичил ще празнува днес на 3 август традиционния си събор, съобщи кметският наместник Цветомир Дамянов.  Ежегодният събор се провежда на деня известен още като Мария, когато Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Слънцето обръща гръб на лятото и лице към..

публикувано на 03.08.24 в 15:00

Парад на ретро автомобилите се проведе във Видин

Собственици на ретро автомобили от страната се събраха във Видин в рамките на традиционния ретро парад Vintage Vehicles Vidin 2024. В пространството пред "Телеграф капия" любители на класическите превозни средства подредиха лимузини, леки автомобили, бусове, дори и мотори.  Иван Цолов , организатор на събитието, коментира за Радио ВИДИН, че в ретро..

публикувано на 03.08.24 в 14:30

Официално откриха събора в село Градец

Традиционният Илинденски събор в село Градец бе открит вчера от кмета на селото Илия Томов. По време на събитието присъстваха - кметът на Община Видин  Цветан Ценков, зам. кметът Борислава Борисова и действащият народен представител Любен Иванов. Празникът започна с музикално-танцов спектакъл на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав",..

публикувано на 03.08.24 в 11:25

Българският патриарх Даниил посети Вършец

За първи път български патриарх гостува на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец снощи.  Десетки жители и гости на Вършец посрещнаха българския патриарх Даниил пред църквата "Свети Георги Победоносец". "Патриархът това е нещо уникално за нас, красота, щастие да ни посети... Този човек наистина е..

публикувано на 03.08.24 в 10:04

Глобяват нарушители във Враца

Продължават проверките на Инспектората, съобщиха от общината във Враца. За последните три седмици от звеното са съставили повече от 30 акта на лица, които нарушават местните наредби.  При извършване на проверки в жилищните квартали са санкционирани нарушители, изхвърлящи нерегламентирано строителни и едрогабаритни отпадъци.  Част от актовете на..

публикувано на 03.08.24 в 10:00

Златотърсачите се събират на Национален събор край Враца

Златотърсачите на самородно злато ще се съберат на Национален събор днес, 3 август, в местността Леденика във Врачанския Балкан. Проявата е най-голямата по рода си у нас. Освен хора от цялата страна, се очакват гости и от други европейски държави. В рамките на събора са предвидени различни състезание за мъже, жени и деца, обясни за Радио ВИДИН..

обновено на 03.08.24 в 08:15