Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежи от Враца ще се учат да организират събития

Снимка: Младежки център-Враца

След успешно проведено обучение през изминалата 2018-а, Младежки център -Враца и тази година ще проведе Обучение "Без план", което ще въведе десетки младежи, на възраст между 14 и 29 години в основните принципи и стъпки при планирането и организирането на събития, и инициативи в полза на местната общност. Обучението се състои от няколко модула, които ще бъдат осъществявани чрез методите на неформалното образование, учене чрез правене и преживяване, както и на принципа "връстници обучават връстници". Това разказа младежкият работник към Младежки център-Враца, Галин Богданов.


"Общата цел на това обучение е да бъде изграден и повишен капацитетът на младите хора на местно ниво за планиране, организиране и провеждане на събития и доброволчески инициативи в полза на местната общност. Това, което целим като резултати, е да бъде сформиран добър и в перспектива мобилен екип от младежи. Да се изгради отношение и позиция към обществените дейности като цяло и мероприятия, които се осъществяват в града и не само, да се организират комуникативни и организационни умения на участниците, както и по-добър поглед в управлението на времето и ресурсите" - каза Галин Богданов.
 

Обучението за всички ще бъде напълно безплатно, а и няма да е в учебно или работно време. Само и единствено през почивните дни, каза още Галин Богданов. Без съмнение включването на младежи в това обучение ще бъде от полза за тяхната социална и трудова реализация. Темите и дейностите ще бъдат от практическа гледна точка, полезни за млади хора, които са ориентирани в сферата на професиите, свързани с организационни дейности, спорта и туризма.


Съвсем скоро предстои да разберем и от коя до коя дата ще бъде срокът за подаване на заявки за участие. 

Вижте още

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила  Правилникът за прилагане на Закона за социалните услуги, който касае и дейността на центъра.  В очакване..

публикувано на 27.11.20 в 17:35

Ще се възползваме ли от намаленията на "Черен петък"?

Днес е "Черен петък", макар че в някои магазини намаленията започнаха още от началото на месеца . Някои хора вече са се възползвали от отстъпките и са си купили по нещичко. Други не смятат да се възползват, а има и такива, които даже не знаят, каква е идеята на "Черен петък". Движение по магазините има, дали заради намаленията или заради факта, че..

публикувано на 27.11.20 в 16:45

Все по-търсена е компютърната техника

Компютърната техника става все по-търсена по време на пандемията. Преносимите компютри, както и периферните устройства са ключов компонент в онлайн обучението на учениците, също и в дистанционната работа, която е все по-актуална в много сфери. Именно това е и причината за по-голямото търсене на тази техника, а с това идват и по-високите цени..

публикувано на 26.11.20 в 15:07

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 - за или против?

Нови по-строги мерки, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, влизат в сила от вечерта на 27 ноември, и ще продължат до 21 декември 2020 г. Училища, детски градини и яслите затварят врати. Това важи и за търговските центрове, фитнес-центровете, игрални зали, казина, както и заведения за хранене(ще се предлага услугата доставка на храна..

публикувано на 26.11.20 в 14:10

В "Музикална зона" на 26 ноември 2020 слушаме Анита О’Дей

Бунтарката Анита О’Дей не се вписва в традиционния образ на певица и отказва да е обект на каквито и да било женски стереотипи. Заради операция гласът и се променя и нейното пеене е без каквото и да било вибрато, като среща трудност и при дългите фрази. Поради тази причина изработва собствен перкусионен стил, основан на кратки нотни трайности и..

публикувано на 26.11.20 в 09:00

Проф. Веселин Борисов: Чирков стана истински лекар и голям хирург в Белоградчик

Проф. д-р Александър Чирков- един от големите таланти в медицината, ни напусна внезапно на 24 ноември. Роден е на 27 януари 1938 г. в гр. Лом. Личното му име по рождение е Фарук. В рода му медицината е на особена почит - чичо му по бащина линия е завършил медицина в Хайделберг, а пра-прабабата му Василиса Чиркова, която е от гръцки произход, е била..

публикувано на 25.11.20 в 15:45
Виктория с рисунката, която спечели първа награда

Първа награда от национален конкурс за Вики от Видин

Виктория Пекова от школата по изобразително изкуство "Палитра" към видинското читалище "Цвят 1870" спечели първо място в национален конкурс за рисунка . Конкурсът "България в сърцата и мечтите ни" е организиран от Община Шумен и читалище "Боян Пенев-1949". Конкурсът е имал за цел да провокира детското творчество. "Ученичка съм в ОУ..

публикувано на 25.11.20 в 13:38