Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аспарух Никодимов представя автобиографична книга във Видин (видео)

Снимка: Радио ВИДИН

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов е във Видин. Той ще представи в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" автобиографичната си книга „Паро Никодимов - С ЦСКА в сърцето”. Аспарух Никодимов гостува в "Цветовете на деня":

"Когато побеждавахме европейските грандове, имахме класа."

В книгата той описва своята футболна кариера и пътя си към върха на славата, споделя своите мисли за реалността в българския футбол, за неговото минало и бъдеще.

Аспарух Никодимов е роден през 1945 г. в село Богьовци, Софийско. Започва своята кариера като футболист в Септември през 1960 г., през 1964 г. преминава в ЦСКА и  завършва кариерата си в отбора на Сливен, където играе от 1975 до 1978 г. Национален състезател с 25 мача и 8 гола за А националния отбор в периода от 1963 до 1975 г. Шампион е на България шест пъти - през 1966, 1969, 1971, 1972, 1973 и 1975 г. Носител на Купата на Съветската армия пет пъти - през 1965, 1969, 1972, 1973 и 1974 г. Сребърен медалист от ОИ-1968 в Мексико. След прекратяването на състезателната си кариера, три пъти заема поста старши-треньор на ЦСКА. Ръководил е отбори от юношеските формации, аматьорската лига, бил е старши-треньор на Металург (Перник), Велбъжд (Кюстендил) и Омония (Никозия, Кипър), Берое (Стара Загора) и др.

Видео на Светослав Цветанов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За и против проверката на уменията на по-възрастните шофьори

Трябва ли да се проверяват уменията на по-възрастните шофьори? Този въпрос бе поставен в Европейската комисия с приемането на правила за обучение на водачите. Според тях не се предвижда да има проверка на уменията на шофьорите, навършили 70-годишна възраст, но всяка страна има право сама да реши дали да въведе такова изискване. Според автоинструктора..

публикувано на 18.04.24 в 13:00

Домашният зоопарк на Ана Милославова

Възможно ли е съвместното съжителство с куче, котка, змия, брадат гушер "агама" и игуана? За Ана Милославова това не е проблем. Тя е от Видин, в момента живее във Варна, където има студио за татуировки. Именно там е искала да гледа влечугите, но по стечение на обстоятелствата са в дома й и според нея се разбират без проблем. Признава, че последното..

обновено на 18.04.24 в 12:20

Предстои деветото издание на Фестивала на Чипровския килим

За девети път Община Чипровци организира превърналия се в традиция Фестивал на Чипровския килим. Тазгодишното издание ще се проведе от 26-и до 29 април , а събитията в рамките на фестивалната програма   ще бъдат на площад "Чипровско въстание" и в Историческия музей в града. Това обясни кметът на община Чипровци Пламен Петков : "Тази година..

публикувано на 18.04.24 в 12:00

В "Музикална зона" на 18 април 2024 слушаме басиста Бърнард Едуардс

За повечето от вас може би е познат като съосновател, басист и продуцент на диско-фънк групата " Chic " . Той е сред създателите на най-големите и хитове. С нея записва десет албума, а след разпада и издава единствения си самостоятелен албум " Glad to Be Here " през 1983 г. Участва в множество колаборации, продуцира песни на редица поп..

публикувано на 18.04.24 в 09:00

Губим милиард годишно заради опашките на Дунав мост 2

Българската икономика губи над 1 млрд. лева годишно заради опашките от камиони по границите, защото не сме в сухопътния Шенген. Изводите са на Съюза на международните превозвачи. Изследването на сдружението е базирано предимно на данните от граничен пункт Видин-Калафат, където минава по-голямата част от товарния трафик.  "На Видин-Калафат трафикът..

публикувано на 17.04.24 в 16:55

Видинският драматичен театър започна репетиции на криминална комедия

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" поставят в Драматичния театър във Видин. Режисьор на спектакъла е актьорът, популярен със своите превъплъщения на театралната сцена и в киното, а отскоро изявяващ се и на режисьорското поприще - Евгени Будинов. Участва целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът Кирил Кирилов ...

публикувано на 17.04.24 в 14:58

Ники Станоев с главна роля в "Опасни шматки"

Ники Станоев с главна роля в нов филм, който дава сериозна заявка да се превърне в една от най-забавните български комедии, снимани напоследък. В "Опасни шматки" роденият във Видин актьор си партнира със своя състудент и съквартирант по това време Стоян Цветков. Главните герои във филма също са двама приятели. Те преминават през множество смешни..

публикувано на 17.04.24 в 14:30