Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 120 колоездачи се включиха в Rocks N’ Roll Белоградчик

8
Снимка: Радио ВИДИН

За осми пореден път Велоклуб Скала” - Белоградчик организира велосъстезанието Rocks N’ Roll 2019. На старта застанаха рекорден брой участници - 122. Преди началото за състезателите бе дадена техническа конференция, на която подробно беше разяснен 36–километровият маршрут: "Както всички знаете, започваме с катерене и завършваме с катерене. Полицейски автомобил ще ни съпроводи до отклоняването към така нареченият „синбъл трак”. Оттам ще помоля тези, които се чувстват по–неуверени да пускат по–бързите напред, за да не се получава тапа. Първите 13 км. са най – технични."

Старта на състезанието даде кметът на Белоградчик Борис Николов, който пожела на участниците безаварийно каране: "Не ми е задължение, а огромно удоволствие да ви приветствам с „добре дошли” в най–хубавия град в България. Хубаво е, че времето е прекрасно. Подходящо за вашия спорт. Хубаво е и това, че Белоградчик се превърна в един център на планинското колоездене."

С най–добро време- 1 час 49 минути и 17 секунди финишира Владислав Гюров, който се състезава в категория "МЪЖЕ 35 – 45 години". При юношите на най–високото стъпало на стълбицата застана представител от Белоградчик– Мирослав Димитров. Тази година беше дадена и награда за най–млад участник. Това е 11-годишната Йоана Вълканова. В пет категории бяха разделени състезателите, като трасето беше с еднаква дължина за всички. При жените първа е Ивета Алексиева. На третото място се качи състезателката от Франция Люсил Шаталон. При мъжете от 19 до 35 години първото място зае Алек Бонев от Orlovac"- Crna Trava, (Сърбия). В класирането при ветераните и тази година нямаше изненади– пръв стигна до финала Фьодор Драголов, а неговата дъщеря Катрин зае второто място при жените.

А ето и крайното класиране:

I.Жени:

1. Ивет Алексиева

2. Катрин Драголова

3. Люсил Шаталонва

II. Юноши 16 – 18 г.: 

1. Мирослав Димитров

2. Калоян Бурев

3. Александър Нейков

III. 19 – 35 г.:

1. Алек Бонев

 2. Петър Матов

 3. Максим Георгиев

IV. 35 – 45 г.:

1. Владислав Гюров

 2. Бойко танчев

 3. Илия Вълканов

V. 45+:

1. Фьодор Драголов

 2. Петър Авуски

3. Юлиан Йорданов


Победителите получиха медали, грамоти, предметни и парични награди. За първото място- и купа. Участниците благодариха на организаторите – Велоклуб „Скала”, и си пожелаха да премерят сили по трасето на Белоградчик отново през следващата година.


Галерия