Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират общинските пътища в Белоградчишко

Снимка: БГНЕС

 Община Белоградчик продължава да използва възможностите, които дават европейските програми, за да подобрява инфраструктурата като в града, така и в цялата община. 

От 2017г. община Белоградчик е сключила договор за отпускане на  безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд “Земеделие“ за изпълнение на одобрен проект и сключен договор за отпускане на финансова помощ, осъществяван в рамките на Програма за селските райони 2014-2020г. В рамките на проекта и през тази година продължават да се изпълняват строително-ремонтни дейности по няколко общински пътища. Това са участъци от пътя Чифлик – Стакевци – Праужда, Бела – Белоградчик до границата между общините Белоградчик и Димово по посока Орешец – Медовница, Вещица – Белоградчик и отклонението за с. Дъбравка и част от един от изходните пътища на Белоградчик. 

Първоначално одобрената безвъзмездна финансова помощ, е в размер  на 2 536 786,86 лв., от тях европейско финансиране са 2 156 268,83 лева, а националното съфинансиране – 380 518,03 лева. Очаква се подобрената инфраструктура да привлече инвеститори, което да повлияе върху разкриването на свободни работни места в дългосроче и в краткосрочен план. Срокът за завършване на всички дейности по ремонта на общинските пътища е до края на 2020 година. Общинското ръководтво използва най – пълноценно европейските програми за подобряване инфраструктурата на града и общината и едновременно се стреми да доизгражда със собствени средства обекти на територията на общината, за да я направи по – привлекателно място за живеен , както и да осигурява по – добри условия за посещение на туристи в региона. 

Вижте още