Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са ранени при катастрофа във Врачанско

Снимка: Радио ВИДИН

Шофьор и негов спътник пострадаха при катастрофа вчера във Врачанско. Инцидентът е станал около 18:10 ч. на пътя между с. Крушовица - с. Липница. Товарен автомобил „Форд Транзит“ управляван от жител на София се блъска в предпазна мантинела, след което се преобръща на пътното платно. Пробата за алкохол на шофьора е положителна- 0,56 промила. Образувано е бързо полицейско производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

2 май ще бъде неучебен и в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков ще обяви 2 май за неучебен ден . Заповедта се подготвя и ще бъде подписана утре, съобщи Живков, който участва днес в 160-тото редовно заседание на Комитета на регионите в Брюксел. По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:33

Творци от Мездра ще почетат поета Веселин Ханчев

Литературен клуб "Хр. Ботев" и читалищната библиотека в Мездра организират днес, 18 април, вечер, посветена на творчеството на поета Веселин Ханчев . Инициативата е под надслов “Жив съм” и е по повод 105 години от рождението му.  Организаторите канят любителите на поезията да си спомнят за поетичния свят и творческата личност на Веселин..

публикувано на 18.04.24 в 11:30

2 май е неучебен ден в община Враца

Учениците от Враца получиха неочаквана ваканция, след като кметът на общината Калин Каменов обяви за неучебен ден 2 май. Съобщението си градоначалникът направи в профила си в социалните мрежи, като избра доста нестандартна форма, за да поднесе очакваната вест на децата и техните родители: „След като вчера спрях горещините и пуснах дъжда,..

публикувано на 18.04.24 в 10:02

Клисурският манастир ще е домакин на четвъртия открит урок на проф. Венелин Терзиев

На 19 април от 11.00 часа в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Вършец ще се проведе четвъртият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Брегово - "Среща с думите". Събитието включва среща с писателя Тони Теллалов, обясни директорът на бреговското училище Илияна Кръстева..

публикувано на 18.04.24 в 09:00

По-малко безработни отчитат във Враца и Криводол

Безработните в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности обаче са със 164 повече от третия месец на миналата година, което прави равнище на безработицата в двете общини от 6.32 на сто. Като относителни стойности това е 1 257 за Враца и околните..

публикувано на 18.04.24 в 07:21

Снимката на 17 април 2024 година

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  Предстои изграждането на още един паркинг във Враца , съобщиха от общинската управа...

публикувано на 17.04.24 в 18:00

Две общински избирателни комисии в Монтанско са с нови председатели

Смениха председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм . Промени има и в избирателната комисия в Бойчиновци . Валери Димитров е новият председател на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм, реши Централната избирателна комисия. Промяната е направена след постъпило заявление до ЦИК от областния координатор на ГЕРБ – СДС в..

публикувано на 17.04.24 в 17:12