Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Петя Аврамова: Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството

Снимка: Жоро Александров

Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, това обяви във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя взе участие в дискусията "Европа в нашия дом", който беше организиран в четвъртък във Враца. По отношение на отсечката Мездра- Ботевград Петя Аврамова уточни: 


"Подадени са доста оферти за двата лота, на които е разделен пътят. За единия лот има подадени 9 оферти от желаещи да го изграждат и 7 за техническия надзор. За втория лот има по 6 оферти и за строителството и надзора. Очаква се в Агенция "Пътна инфраструктура", където се разглеждат офертите, да бъдат избрани най-добрите предложения." 


Петя Аврамова припомни, че този път плащането няма да е авансово, а в края, когато бъдат построени обектите и когато лотовете имат акт 16. "По този начин се надяваме да стимулираме строителите да работят максимално бързо и качествено."- каза регионалният министър. Паралелно с това не спират дейностите по проектиране и стартиране на процедурите за останалите лотове по трасето Видин- Ботевград.


"Пътят между Мездра и Враца ще бъде рехабилитирано съществуващото трасе. От Видин до Монтана има изготвени технически проекти за отсечките от Видин до Димово и от Димово до Ружинци, както и от Ружинци до Монтана. Прави се парцеларният план за първия етап и се действа по отчуждителните процедури. Имаме проблем с участъка от Монтана до Враца, където има само идеен проект. Има опасни химикали, които са край трасето и ще забавят с малко прецедурата. До края на годината ще обявим процедурите за отсечката от Видин до Ружинци, а в последствие и от Ружинци до Монтана, където технически проектът е напреднал."- каза преди дискусията Петя Аврамова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Куче от Монтана с първа награда на киноложка изложба

Куче от Монтана спечели първа награда на провелата се днес в град Вършец киноложка изложба за Българско овчарско куче. Изложбата беше по инициатива на Община Вършец и Българския републикански съюз, информира Аврам Петков , председател на съюза: "Участваха седем клуба с между 70-80 кучета в 3 класа: бебе / 1- 6 месеца/, подрастващи / 7-10 месеца/..

публикувано на 11.08.24 в 17:09

Симулация на шофиране след употреба на алкохол организират в Монтана

Лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя ще се проведе утре,12-ти август в Монтана. Инициативата е по повод Международния ден на младежта и е организирана от местния Младежки център, информира Мирослава Заркова , младежки работник: "Това е полезно за младежи. От 9 до 10 часа ще има лекция. Обучителите са от..

публикувано на 11.08.24 в 15:30

С настолни игри за деца приключва "Книжно лято" във Враца

Приключва инициативата "Книжно лято" в библиотеката при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Над 30 деца от 6 до 12-годишна възраст се включиха тази година в инициативата, информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: " Ще закрием програмата книжно лято с любимите креативни и забавни настолни игри на децата...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Събират дарения за храма в Белоградчик

Тече кампания по набиране на средства за "Свети великомъченик Георги Победоносец” в град Белоградчик, информира отец Рафаил, Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия: "В момента сме подели инициатива за зографисването на храма, като всъщност инициативата започна още преди 2-3 години, защото трудно се намират хора, които да..

публикувано на 11.08.24 в 14:31

Безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата правят в Монтана.

От 13 до 15 август в сградата на Младежкия дом в град Монтана ще се проведат безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата. Изследванията  за рак на гърдата могат да си направят жени на възраст от 20 до 70 години, които нямат диагноза рак на гърдата и да не са бременна. Прегледите са за жени от Монтана и областта и се правят със съдействието на..

публикувано на 11.08.24 в 13:35

Пияна шофьорка самокатастрофира край Бяла Слатина

Две жени пострадаха при катастрофа край Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. Инцидентът е станал на пътя между Бяла Слатина и Търнак. Заради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал мощен лек автомобил.  При катастрофата са пострадали водачката на колата и спътничката й, които са..

публикувано на 11.08.24 в 12:40

Семеен скандал във врачанското село Тишевица завърши в болница

Мъж бе приет във врачанската болница с опасност за живота след семеен скандал , съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. В съботния ден е постъпило съобщение от жителка на Тишевица , според която възникнал спор между баща и син. При разправията младият мъж бутнал родителя си на земята, който при падането е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30