Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинското ОУ "Иван Вазов" празнува

Снимка: Радио ВИДИН

Видинското училище "Иван Вазов" започна отбелязването на своя 57-ми рожден ден. Ученици ще посетят Берковица и Белоградчик, каза за Радио ВИДИН директорът Пролетка Цветкова:

"Имаме екскурзия с учениците. Част от тях ще посетят Берковица и къщата-музей на Иван Вазов, защото, знаете, той там е живял и работил, известно време, а в събота, от 18 часа, в залата на Симфониета- Видин ще направим нашия концерт, посветен на празника на училището, където ще се изявят нашите талантливи деца и ученици."

250 ученици рисуваха и играха в двора на училището днес по повод празника.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Училището в Георги Дамяново предлага скок с парашут за отличниците

Професионална гимназия по селско стопанство "Марко Марков" в монтанското село Георги Дамяново мотивира учениците да бъдат отличници с един доста интересен и нестандартен метод. Учебното заведение подарява скок с парашут на зрелостниците си, завършили с отличен успех. За това как се е зародила идеята и кой е неин инициатор, разговаряме с..

публикувано на 19.08.24 в 14:53

"Модата на Българското средновековие" показват в Оряхово

В град Оряхово , в Етнографската къща, по инициативата "Българското средновековие оживява", бе открита изложбата "Модата на Българското средновековие" . Представени са реплики на средновековни костюми по запазени стенописи, нарисувани от д-р Калина Атанасова. За изложбата разказва д-р Евгения Найденова , директор на Историческия музей в Оряхово:..

публикувано на 19.08.24 в 13:00

"Неделник" от 18 август 2024 година

Когато бях малък имах един батко, който като се запиeше и не се прибираше по два-три дни. Баба му обаче беше много хладнокръвна и казваше:"Абе маните го. Къде оди он дом че си дойде.". И така и ставаше. Той се завръщаше. Е и аз се запилях на сам на там, но си "дойдох дом" - в радио Видин. "Неделник" се завърна и аз с него. Започваме с преглед на..

публикувано на 18.08.24 в 14:25

Да се стараем нашето сърце да излъчва само благост и доброта

Намираме се в Осма неделя след Петдесетница, в която си припомняме чудното нахранване на пет хиляди души от Господ Иисус Христос с пет хляба и две риби. Днес отбелязваме и Успението на свети Йоан Рилски Чудотворец. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Ние винаги, братя и сестри, четем в светото Евангелие за земния живот и делата на..

публикувано на 18.08.24 в 08:00

Видинчанин обнови баскетболно игрище

В началото на април ви срещнахме с видинчанина  Мартин Цеков , който основа неправителствената организация  "Видин наново" , с амбиция да подобри града и да събуди гражданското общество, правейки смислени проекти, като се надява да вдъхнови положителна промяна и чрез тези инициативи да насърчи растежа, иновациите и обновяването на Видин и..

публикувано на 16.08.24 в 17:30

Европейски средства помагат на хора от уязвими групи да започнат работа

Общо 285 души от област Видин получават подкрепа по процедура „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Изпълняват се седем проекта на фирми и неправителствени организации от областта. Те са за близо 804 000 лева, каза експертът „Комуникация, информация и..

публикувано на 16.08.24 в 16:25

Нов социален център отвори врати в община Ружинци

Нов социален център в Ружинци осигурява подкрепа за деца от общината и техните семейства. Предлага широк спектър от качествени интегрирани социално-здравни услуги за подпомагане и подобряване на живота на местните жители. В продължение на 30 месеца ще се изпълняват поредица от дейности, насочени към подобряване на жизнената среда. Ще се..

публикувано на 16.08.24 в 15:27