Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха победителите във фотоконкурса "Моята област Видин"

Победителите в Регионалния конкурс за фотография на тема "Моята област Видин" бяха наградени от Областния управител Албена Георгиева

Конкурсът бе обявен по повод отбелязване на 20 години от създаването на Областна администрация Видин, а снимките са класирани след гласуване  във Фейсбук. На първо място е класирана 14-годишната Зорница Асенова от Белоградчик, участвала със снимка на Белоградчишките скали.

"Ученик в 8-ми клас в "Йордан Радичков" във Видин съм. Класен ръководител ми е Анелия Димитрова. Много харесвам фотографията, даже ми е хоби. Белоградчик ми е роден град, а също така скалите са символ не само на нашата област, но и на държавата ни. Бих искала след време да продължа да се занимавам с фотография".

Снимката на Чавдар Александров от село Дреновец, която улавя мига, в който българското знаме се развява над табела, сочеща в посока Бонония, е събрала 521 харесвания. 

"Моят класен ръководител ме накара да участвам. Бонония е предишното име на Видин".

Снимката на Красимир Рангелов от професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" е класирана на трето място. Ученикът е спрял избора си върху сградата на Общината във Видин.

"На 16 години съм, изучавам компютърна техника и технологии. Реших да споделя тази снимка, защото сградата на Общината е уникална структура, несравнима с друга в България. Занимавам се с фотография от 4 години".

Това е първата от проявите, които отбелязва 20 години от създаването на Областна администрация- Видин. Ще бъде представена и изложба на всички участвали в конкурса снимки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видински села са без вода заради ремонт на водопровод

Видинските села  Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна и "Свободна безмитна зона"  са без вода днес заради реконструкция на  довеждащия водопровод от Помпена станция „Сланотрън“ до гр. Видин, съобщават от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено до 20:00 часа. 

публикувано на 27.08.24 в 09:59

Открито е тяло на жена в язовира край Враца

Трупът на 41-годишна жена е открит в язовир "Дъбника" край Враца. Тялото е открито вчера, 26 август, малко след 17:00 часа. Криминалистите не са открили следи от насилие по трупа. По случая е образувано досъдебно производство за убийство. 

публикувано на 27.08.24 в 09:53

Общинският съвет ще заседава във Враца

25 точки са включени в дневния ред на общинската сесия във Враца. Заседанието на местния парламент е днес, 27 август и ще започне от 10 часа в конферентната зала на местната администрация. Акцентите в предстоящите дебати в зала са свързани с приемането на годишните финансови отчети за 2023-а на общинските дружества, предлаганите промени в..

публикувано на 27.08.24 в 09:38

11 точки ще разгледа Общинският съвет в Мездра

По традиция в последния четвъртък от месеца, който през август се пада на 29-и, Общинският съвет в Мездра ще проведе от 16.00 часа своето редовно заседание при Проект за дневен ред, включващ 11 точки. Заседанието ще започне с приемане на Годишен отчет за изпълнението на бюджета и средствата от ЕС за 2023 година, финансов отчет за второто тримесечие на..

публикувано на 27.08.24 в 08:44

Снимката на 26 август 2024 година

Продължават дейностите по гасене на  пожар  в землището на село Долно Церовене, община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа.  Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди.   Консултанти ще помагат при попълването на заявленията на..

публикувано на 26.08.24 в 18:00

Пожар гори край село Долно Церовене

Продължават дейностите по гасене на пожар в землището на село Долно Церовене , община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Днес на терен са 6 служители на Държавно горско стопанство -  Монтана с две пожарни коли. Унищожена е близо 250 дка акациева гора. Потушен е пожарът в..

публикувано на 26.08.24 в 16:37

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2023 г. се проведе в Мездра

Публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на общинския бюджет за 2023 г. и на отчета на сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) се проведе в Община Мездра, съобщават от местната администрация. На обсъждането присъстваха представители на Общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни..

публикувано на 26.08.24 в 16:07