Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фото-изложба показва лицата на Враца

3
Ива Антонова
Снимка: Ива Антонова

За празниците във фоайето на читалището във Враца беше открита фото-изложба, наречена "Лицата на Враца". Авторът й е местният фотограф Тони Дуковски. От години той снима врачани, прикован в инвалидната си количка, а те с с обич и благодарност го наричат "детето на града" или "емблемата на града". И като във всяка истинска история и в тази има контрапункт. Преди време злосторници откраднаха фотоапарата на нестандартния фотограф. Местната общественост се обедини и купи нов и сега отново Тони радва града със снимките си.


"От моето детство Тони Дуковски е присъствал на събития.. Врачани си го познаваме. От дълги години е емблемата на нашия град.... Без него Враца ще е различна... Част от града си е. Всеки сезон прави по една изложба, тя е само с лица на врачани... В снимките му винаги се вижда добро... Доста хора му помагат, той самият успява да се придвижва с инвалидната количка, но зимата му помагаме... За празниците получава козунаци, питки, яйца от хора, които не търсят известност- просто искат да му помогнат. Миналата година му откраднаха фотоапарата, но всички заедно успяхме и върнахме щастието на Тони" - споделиха врачани.


Повече може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нови патрулки срещу нарушителите на пътя в Северозапада

Нови полицейски автомобили влизат в борбата срещу пътните нарушители у нас. Някои от патрулките вече са на терен в областите от Северозапада - Видин, Враца и Монтана, други предстои да бъдат доставени. Автомобилите са закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР. Някои са оборудвани с ПОС терминали, което позволява на..

публикувано на 20.06.24 в 14:00

Изкуството на Яна: Страстта, която оживява в ръчно рисувани изделия

Наскоро ви разказахме за едно семейство, което прави най-различни ръчно изработени изделия. Срещнахме ви с Диана Минкова , която изработва шевици, които вкарва като елемент в различни накити и не само, но на нейния щанд могат да се открият и творбите на нейната по-голяма дъщеря Яна, която всъщност е човекът, който подтиква майка си, по-малката..

публикувано на 20.06.24 в 12:00

Деца подариха кукерски маски на читалището в Горни Вадин

Кукерски маски, изработени от учениците от VI-и "б" клас от ОУ "Христо Ботев" в Козлодуй, получи като дарение читалището във врачанското село Горни Вадин. Това е поредното дарение за културната институция, каза за Радио ВИДИН секретар-библиотекарят Мая Димитрова . Тя   допълни, че с получените изработки на децата обогатяват и допълват..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

В "Музикална зона" на 20 юни 2024 слушаме "Андрюс систърс"

Те са три сестри от Минесота – Лавърн, Максийн и Пати. Вокалното трио е създаено през 30-те години на миналото столетие, като първоначално стилът му е повлиян от диксиленда, но най-голяма популярност придобива в суинг ерата и буги – вуги епохата. Тригласът на сестрите "Андрюс" се превръща в тяхна запазена марка за поколения наред - многократно..

публикувано на 20.06.24 в 09:00

Българка проправи път на видинската носия към световния моден подиум

Модната дизайнерка Евгения Огнянова Шерер , която живее и твори в Германия, проправи път на видинските носии към световния моден подиум. Вдъхновение ѝ дават автентичните носии на нейната баба. Влюбва се в тях още като дете, когато често ѝ гостува във видинското село Неговановци. Пищността на цветовете и пъстротата на флоралните мотиви, характерни..

публикувано на 19.06.24 в 16:34
Евросредства са вложени в изграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин.

Помагат ли европейските фондове за развитието на регионите

Европейските фондове помагат за развитието на регионите, отчитат експертите от Областния информационен център (ОИЦ) във Видин . Достъпът до информация как може да се кандидатства за европейско финансиране е от значение. И тук идва ролята на Областния информационен център. Двата програмни периода 2007-2013 и 2014-2020 година са били периоди на..

публикувано на 19.06.24 в 15:05

"Убийство в първа класа" разплита трупата на видинския драматичен театър

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" е новото премиерно заглавие на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" във Видин , което ще бъде представено днес, 19 юни. Поставя я актьорът и режисьор Евгени Будинов, а директорът на театъра Кирил Кирилов влиза в главната роля. И двамата обещават да бъде заплетено и много забавно.  "Наистина..

обновено на 19.06.24 в 14:35