Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на випуска - едно вълнуващо изживяване

Снимка: Личен архив на Красимир Каменов

Срещите на випуска са вълнуващи. Да видиш своите съученици след 10, 20, 30 и повече години е изживяване - променени, с различни житейски пътища и съдби. Какво е преживяването и емоцията от такива срещи, това е темата в "Посоките на делника".

Илона Иванова и Росен Ракаджиев наскоро организираха една такава среща във Видин по повод 25 години от завършването на средното образование на техният клас. Според Илона благодарение на социалните мрежи тези срещи се осъществяват лесно:


"...Не успяхме да се съберем всички, но срещата премина интересно... Надявам се да правим тези срещи по-често... Ние бяхме много задружен клас... Присъства и нашият класен Владимир Маринов - Нацин..."


Класният ръководител Веселин Маринов- Нацин, е трогнат от уважението към него:


"Радвам се, че не са ме забравили... 99% от този випуск са успешно реализирани хора. Радвам се, че доста от тях се занимават с това, което са учили - рисуването... Лично аз съм канен много пъти от моите съученици от Плевен. Аз съм от там, но все не намирам време за такава среща... Такива срещи са хубави. Не е важно яденето и пиенето, а контактите..."


Валентина Вълчева на скоро също е имала среща на випуска след 25 години и е написала интересен разказ за това събитие. Той е озаглавен "Другарска среща + 25 години".


"За да напиша разказа бях провокирана от предишната среща на випуска... Много са интересни тези срещи. Този път бяхме поканили и преподаватели... На такива срещи човек не трябва да ходи с нагласата да се мери с останалите кой какво е постигнал, защото просто трябва да я пропусне..."- коментира срещата Валентина Вълчева. Тук можете да прочетете разказа ѝ.


Енея Георгиева от Монтана завършва тази година средното си образование и поема по нов път. Вълнува ли се и какво очаква от живота и как си представя една такава среща след 20 години:


"Казват ни, че тези години ученическите били най- хубави, но аз смятам, че и тези след това са предизвикателство. Приета съм да уча и се надявам да се справя и да се реализирам... Днешните класове не са толкова сплотени. Има и приятели, но не са задружни като едно време... Би ми било любопитно да се срещнем след 20 години, да видим дали сме реализирали мечтите си, които витаеха в главите ни по коридорите на училището..."


Видинчани смятат, че тези срещи са много интересни, но по старото поколение е по-активно в организирането и участието на подобни събития.


Всичко по темата можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румен Гълъбинов: Ползите от еврото са дългосрочни

С гласовете на 114 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и 10 независими на първо четене в парламента беше подкрепен внесеният от Министерския съвет законопроект за въвеждане на еврото в България . Преди това мнозинството в Народното събрание подкрепи и проект на решение, внесено от ГЕРБ, с което се изисква от Министерството на финансите, в координация с..

публикувано на 30.07.24 в 12:50
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Политическият ни елит не може да управлява

Последната възможност за съставяне на редовен кабинет разделя страната от поредните предсрочни избори.  Къде обаче е генезисът на превърналата се в перманентна криза, започнала от партиите и обхванала целия политически живот?  Има ли път напред за демократичния процес?  Статуквото дискутираме  със Светлин Тачев , политолог от "Галъп", асистент в..

публикувано на 29.07.24 в 10:00

Златко Живков: За мен Монтана е мисия, аз вярвам в това, което правя!

Отправяме се към Монтана- дни след празника на града Свети дух и за да видим новия център на града край Огоста.  От пръв поглед прави впечатление  елегантността на фонтаните, чистотата край тях и свежите ландшафтни решения около водните пространства. Край алеите висящи петунии в различни окраски радват очите на минаващите, а..

публикувано на 26.07.24 в 12:55
Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев: Няма как да има стабилност, докато не премине борбата за надмощие между олигархичните кръгове

Готовност за разговори по приоритети и конкретни политики обявяват парламентарните формации.  Въпреки това, шансовете третият мандат да доведе до съставяне на редовен кабинет изглеждат все по-илюзорни с всеки изминал ден.  Защо се провали 50-тото Народно събрание?  Започна ли процес на разпад в партиите, който е предпоставка за пренареждане на..

публикувано на 25.07.24 в 10:00

КНСБ: 1/3 от българите работят за под 1000 лева месечно - достатъчни ли са?

1453 лв. е необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота за работещ, сам живеещ към месец юни тази година. Това е почти колкото за предходното тримесечие - с един лев по-малко. Намаление не е имало от десет години, макар и минимално, което отразява овладяването на инфлацията и по-ниския ѝ темп. Това каза президентът на КНСБ Пламен..

публикувано на 24.07.24 в 10:45

Ще спре ли вносът и продажбата на по-стари автомобили в България

Забрана на вноса на стари автомобили в България е една от мерките, предложени в актуализирания Интегриран план за енергетика и климат.  Документът определя националните цели по петте измерения на плана до 2030 г. - декарбонизация, енергийна ефективност и сигурност, вътрешен енергиен пазар, както и научни изследвания, иновации и..

публикувано на 23.07.24 в 11:00

Успешно ли е лято 2024 за туристическия бранш?

Посланието, което туристическият сектор в България излъчи за лято 2024 е "В България си желан". Около това се обединиха представители на туристическия бранш, държавни институции, експерти в областта на туризма, учени и общественици по време на форума "БГ туризъм - лято 2024", организиран в курортния комплекс Албена през юни. Служебният..

публикувано на 22.07.24 в 10:45