Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радостин Иванов открива изложба в БиблиоПощата във Видин

4
Снимка: Радостин Иванов


Художникът Радостин Иванов открива изложба живопис в Библиопощата във Видин. Експозицията, озаглавена "Сезон III", е последната от художественото турне на твореца - "Северозапад". В нея авторът показва 27 абстрактни творби:

"Абстрактното изкуство при мен дойде съвсем логично, след като 5 години преди това се занимавах с фотография и много силно търсех във фотографията как по абстрактен начин да представя реалността. И вече този преход към рисуването идва по най-натуралния начин и в най-чиста форма от фантазиите ми да творя...Надявам се наистина да съм успял да предам една изключително позитивна енергия, защото картините ми са изключително интересни - нестандартни и т.н., абстрактно изкуство, откъдето й да го погледнеш. Стремял съм се да е наистина зареждащо с позитивна емоция за вксеки един човек, който го погледне."

Официалното откриване на изложбата на Радостин Иванов ще се състои днес, от 16:00 часа, в Центъра за обучение, изкуство и култура към библиотеката - БиблиоПоща във Видин. Експозицията ще остане там до 20 юни.