Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските огнеборци се състезаваха в пожароприложен спорт

11
Снимка: Радио ВИДИН

Отборът на видинската противопожарна служба се класира за Националното състезание по пожароприложен спорт, което ще се проведе в края на месец май в Пловдив. Регионалната надпревара се проведе днес пред Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин и на градския стадион "Георги Бенковски". 

"Доволни сме от представянето на момчетата. Постигнатите резултати са сравними с тези, които се очакват на Републиканския преглед. Дисцплините са четири, класирането е според постигнатото време, а съдии следят за недопускане на фалове на отделните постове. В състезанието участваха отбори от видинската районна служба и сборен отбор от Кула и Белоградчик", обясни главен инспектор Пано Панов, началник на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейности".

Победителите бяха наградени от началника на сектор "Превантивна и контролна дейност" във видинската пожарна главен инспектор Стилиян Пешев:

"Благодаря ви за проявения професионализъм и спортсменство. Радвам се, че няма контузии. Искам да ви пожелая след седмица, когато отидете на републиканското състезание в Пловдив, да представите достойно Регионалната дирекция и да заемете призово място."

Най-добре в дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" се представи Петър Пасков, който постигна време 21 секунди. Спортист №1 на Видин за 2018 година Ивайло Иванов спечели състезанието "100-метрова пътека с препятствия". Той записа резултат от 19.40 сек. Двубоят в двете дисциплини оглави Милен Сиянов. Видинският отбор "Стрела" се представи най-добре в щафетата 4х100 метра с препятствия и заслужено взе плакета за първо място в комплексното класиране.

Състезанието се провежда ежегодно, съгласно Правилника за организиране и провеждане на състезания на Българската федерация по пожароприложен спорт. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05