Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 май 2019 година

Снимка: Радио ВИДИН

БСП води във Видин, според междинните резултати в Монтана и Враца начело е ГЕРБ. Пет партии ще имат свои представители в Европейския парламент, сочат резултатите от обработени 74,92% от протоколите на секционни избирателни комисии у нас.


Според резултатите във Видин от изборите за български представители в Европейския парламент при 100% обработени протоколи от секционни избирателни комисии  "БСП за България" е с 32,08%. 30,74% от избирателите са гласували за ГЕРБ.


В Районната избирателна комисия във Враца вече са приети протоколите на всичките 317 секции, но за 33 от тях ще се наложи отваряне на чувалите с бюлетините. Десетки членове на комисиите продължават да чакат за окончателното приемане на изборните книжа.


ГЕРБ спечели заради позитивната кампания, която водеше. Така коментира резултатите от вчерашните избори Владимир Тошев, областен председател на управляващата партия във Видин.



БСП никога не е била лидерска партия и трябва да си вземе поука от изборните резултати, това каза за Радио Видин бившият председател на социалистите Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП.


Четвърти преглед на мажоретните състави



111 деца във Врачанско са в регистъра за осиновявания в края на април, сочат  данните на регионалната дирекция "Социално подпомагане". От тях 50 са здравите деца, а децата с увреждания са 61.



Безплатни прегледи на пушачи ще се проведат във Врачанско. Те са част от кампания, организирана от Националната асоциация за профилактика на белодробни болести съвместно с Министерство на здравеопазването, Столична община и Института за здравно образование в Благоевград, Враца и София.


В 19:00 часа започва концертът на една от най- добрите български рок групи- "Еридан", на откритата сцена пред Община Враца, като част от празничната програма за "Ботеви дни 2019".
"Очакваме страхотен купон и се надявам да се получи. Ще има много изпълнения на "Уайтснейк", "Рейнбоу", "Дио" и наши авторски парчета"- сподели за Радио Видин бас китаристът на групата и основател на "Еридан" Иво Икономов. 
Празничната програма от "Ботеви дни 2019" ще продължи и през следващите няколко дни дни, като за всяка вечер са предвидени концерти на популярни групи и изпълнители, каза заместник- кметът на Община Враца Петя Долапчиева. 

Монтана се включва в Европейската кампания за спорт и физическа активност - Move Week, която ще се проведе от 27 май до 2 юни. Общински младежки дом е координатор на събитието на местно ниво, а на национално - сдружение "BG Бъди активен"- Пловдив. 


Ремонти за над 1 милион лева предстоят във Вършец. Обновяват детска градина "Слънце" във Вършец с пари от Европа. Над 1 милион 163 000 лева влизат в община по три проекта по Програмата на развитие на селските райони 2014-2020 година.


"Здраве без лекарства" е темата на лекцията, която педиатърът д-р Петър Найденов ще изнесе днес в Белоградчик. 

Присъстващите ще получат информация за вредата от алопатичните лекарства, ГМО, Chem Trails, фруктозата, транс-мазнините и интерстерите, радиацията, ваксините, миазмите, подкиселяването и други фактори, които влошават здравето и скъсяват живота на съвременните хора. Д-р Петър Найденов е Педиатър, холистичен лекар с многогодишен опит, организатор на първите курсове по класическа хомеопатия у нас от преди 25 години, един от първите български хомеопати и преподаватели по хомеопатия. Автор и издател е на книги и учебници. На присъстващите д-р Найденов ще даде и безплатни консултации. За желаещите преглед на БИО СКЕНЕР ще се извърши записване на място. Началото на срещата е от 18.00 часа в Младежкия дом, а входът е свободен.


Детски панаир затваря движението във Враца. От 28 май до 03 юни временно ще бъде ограничено движението на пътно-транспортните средства по ул. "Спортна" и в районна на Спортен комплекс "Христо Ботев", съобщават от Община Враца. Ограничението е във връзка с провеждането на Детски панаир в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30