Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът на изкуствата ще завладее Видин от 13 до 21 юли

Луиза Григорова и Михаела Филева идват на "The Bridge" във Видин

Снимка: "The Bridge fest"


Над 400 участници ще посрещне младежкият фестивал на изкуствата "The Bridge" това лято във Видин. За 10-тото издание на събитието ще бъдат отворени 24 творчески работилници. Актрисата Луиза Григорова ще води една от тях, певицата Михаела Филева също се очаква да дойде на фестивала, разказа организаторът Михаил Стефанов:

"10 години са си доста време. Ние сме щастливи, че фестивалът не просто остаря с 10 години, ами се разви. Тази година удвояваме капацитета, във Видин ще дойдат над 400 тийнейджъри от цялата страна. Миналата година бяха 200 и това беше най-големият брой участници дотогава. Имаме 24 работилници, преговаряме за още 1-2, така че нищо чудно да са малко повече. Тази година разширяваме работилниците вече и извън сферата на изкуствата. Имаме работилница по предприемачество, работилница по готварство, работилница по майсторене и създаване на машини, на мебели и всякакви неща, предназначени за сръчни хора...В сферата на изкуствата - пълна програма. Тази година имаме няколко нови работилници, първата, която ми идва на ума, е водената от Луиза Григорова за киноактьорство. Отделно ще си имаме театър, освен това танците си остават, разбира се, тази година с доста по-голям екип... Всички музикални работилници са си там - китара, бас, барабани, пеене. Михаела Филева ни е обещала, че ще дойде тази година на фестивала, надявам се ангажиментите й да го позволят..."


Записването за участие във фестивала на изкуствата започва от 1 юни. Поканени са всички млади хора на възраст от 14 до 21 години от цялата страна. Миналата година участниците бяха от 16 града, това лято се очаква да са поне от 20. Фестивалът на изкуствата "The Bridge" ще завладее Видин от 13 до 21 юли. Мястото е добре познато - районът около крепостта "Баба Вида".


Чуйте повече в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Каква е съдбата на бившето училище "Христо Ботев" във Видин

Какво се случва с бившето Основно училище "Христо Ботев" във видинския квартал Строител"?  Преди храм на знанието, а днес живеещите там го оприличават на джунгла. Около сградата на бившето училище се забелязва разрухата и отпечатъкът на природата, която винаги си взима своето, когато човешката ръка е оставила нещо без грижа. Рушаща се сграда,..

публикувано на 03.07.24 в 16:29

С доброволен труд ремонтираха покрива на църквата в село Делейна

С дарения и доброволен труд ремонтират църквата "Св. Георги Победоносец" в село Делейна. Дарителската кампания за ремонт на покрива бе обявена в края на февруари от ентусиасти и съмишленици от селото, които са обезпокоени от състоянието на църквата след последния ремонт. Голяма част от необходимите средства бяха събрани за около два месеца, в края..

публикувано на 03.07.24 в 15:59

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

публикувано на 03.07.24 в 14:49

Видински аптеки се включват в националния протест на фармацевтите

Възможно е видински аптеки да спрат работа в знак на протест срещу проекта за промени в Наредба 4, публикуван за публично обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Има опасност да се стигне и до затваряне на аптеки. Това обясни председателят на Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Видин Николай Тодоров. По думите..

публикувано на 03.07.24 в 14:31

Експозиция връща посетителите на видинската крепост в Късното средновековие

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" представя нова постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин . Тя дава възможност на посетителите да се запознаят с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие, представени върху фигури в цял ръст, както и точни реплики на оръжия, обясни уредникът в крепостта..

публикувано на 03.07.24 в 13:00
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40

Насилието над лекарите - кои са причините и възможните решения

Всеки втори лекар у нас е ставал жертва на агресивно поведение , като 11% от медиците са били обект на физическа агресия от пациентите си или от техните близки, а 49% - на вербална. За около половината от пациентите (47%), обаче, лекарите сами са си виновни за проявената спрямо тях агресия, а близо една пета (17%) от тях са на мнение, че..

публикувано на 02.07.24 в 15:00